avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributia la stat fara sa fi angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributia la stat fara sa fi angajat

daca eu ma duc sa-mi depun singura cartea de munca si sa-mi platesc darile la stat neavind nici un venit cit o sa trebuiasca sa platesc?doar taxele pt sanatate? ... sau si impozit?...si in cazul in care dupa 12luni fac un copil cit o sa-mi dea statul?dar in cazul in care ma operez o sa primesc ceva de la stat?:stunned:
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:55, 23 August 2009
buna ziua si o vara placuta la toata lumea.=D> . azi a fost patroana de la firma unde lucrez la contabila si cica nu se mai fac contrctele alea care mi leati dat(conventii civile de prestari servicii),ce pot sa fac?daca imi face un contract de munca pe 2 ore pe zi la salariul minim pe economie si imi plateste toate darile la stat pot beneficia de indemnizatia de nastere?sau trebuie neaparat pe 8 ore?raspundetimi a rog mult.:love1:
1. Daca nu stie, contabila mai bine sa taca!
2. Conventia civila de prestari servicii este in vigoare, dar nu pe Codul muncii ci pe Codul civil.
3. Puteti sa va faceti CIM cu 2 ore pe zi. In acest caz beneficiati de indemnizatia pentru nastere.
poate ca nu stie sau nu o intereseaza.si adica poate sa-mi faca contract de munca cu 2 ore si sa beneficiez de ind de nastere dupa un an?sa dea dumnezeu.multumesc mult pt mesaj:kissing:
Nu dupa un an. Trebuie sa aveti lucrate 6 luni in ultimele 12 luni anterioare intrarii in concediu de maternitate.
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC trebuie sa aveti realizate timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Indemnizatia pentru CIC nu se acorda in functie de durata timpului de munca.

Alte discuții în legătură

Conditii pentru concediul de crestere a copilului Mgama Mgama Lucrez la o firma care este posibil sa intre in faliment. Sunt angajata din februarie 2009 si nu pot fi data in somaj deoarece nu am mai lucrat anterior cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie simonetta_teo simonetta_teo va rog sa-mi spuneti daca mi se respinge dosarul pentru indemnizatie pentru cresterea copilului daca,firma la care lucrez nu a platit darile catre stat mie ... (vezi toată discuția)
Plata individuala asigurari elenabad elenabad buna dimineata va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da ... (vezi toată discuția)