avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna ziua, in luna ianuarie 2016 am luat 5 zile de concediu de odihna din anul in curs, ulterior angajatorul mi-a comunicat ca nu aveam dreptul la 5 zile de concediu in aceasta luna. Este adevarat acest fapt? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 19 Ianuarie 2016
In c.i.m. ce aveti mentionat la durata concediului de odihna?

De exemplu, pentru 5 zile de CO pe luna, ar tebui sa aveti 60 de zile lucratoare de CO pe an calendaristic.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
In c.i.m. am 21 zile de concediu. Asta inseamna ca in ianuarie nu pot lua in avans 5 zile?
Puteti lua in avans 5 zile de CO , nu exista niciun text de lege care sa-i interzica angajatorului sa va aprobe asa ceva.

Pentru 5 zile de CO , ar trebui sa lucrati maxim 3 luni .
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cristina_blueeyes2000 cristina_blueeyes2000 buna. sunt angajata de pe 15 feb 2016. in sept patronul mi-a dat concediu de odihna 4 zile. acum spune ca de fapt eu nu am dreptul la CO pt ca nu am un an de ... (vezi toată discuția)
Nr zile concediu de odihna ilaria.ada ilaria.ada buna seara. daca un angajat dintr-o unitate bugetara a fost in concediu medical 6 luni, concediul de odihna se acorda in totalitate sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)