avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort spania

buna ziua .apelez din nou la d-voastra in speranta ca ma veti ajuta sau cel putin sfatui.am divortat in spania acum aproape2ani .am sentinta .am un copil de9ani care locuieste cu mine am fost citata de tatal copilului de a ma prezenta in romania pt. divort -reincredintare minor ,acest om e hotarat sa-mi tulbure nu numai linistea dar sa ma puna si la cheltuieli,nu i-a platit pensie copilului,l-am dat in judecata pt .neplata pensiei,alti bani,acum"domnia lui"doreste reincredintarea copilului in speranta ca ii voi plati eu pensie,am incercat sa ma pun in contact cu avocati ,dar auzind ca locuiesc in spania mi-au cerut niste sume extrem de mari ,va spun sincer e stigator la cer,sunt disperata,intentia mea e de a merge in romania cu sentinta(cu divortul)din spania ,si a cere recunoasterea hotararii judecatoresti ,eu o sa ajung cu 2zile inainte de ziua procesului,am sanse de a gasi un avocat pt. a ma reprezenta (banuiesc ca singura nu ma ia nimeni in seama),ori e tarziu ?m-ar putea cineva ajuta ,un avocat din constanta ,de incredere ,va rog din suflet,e dificil,nu cunosc pe nimeni ,nu cer nimic gratis,am facut referire la unii care intrec orice limita,va multumesc ,sper ca o sa ma ajute cineva.
Cel mai recent răspuns: cristina culea , utilizator 01:11, 30 Iulie 2009
Vedeti ce motive invoca tatal copilului,deoarece s-ar putea sa aiba motive teminice sa ceara reincredintarea copilului.Trebuie sa indeplineasca anumite conditii-sa aiba un servici stabil,o locuinta ,dar mai ales sa arate ca numai el vede de copil si nu altcineva.Aratati ca a refuzat sa-i plateasca pensia ,ca nu a luat legatura cu dvs.in vreun fel anume pentru a se interesa de soarta copilului.
Stimata Doamna,
Daca nu rezolvati problema gasirii unui avocat pana la termenul de judecata (cand este, in septembrie?), care sa studieze dosarul si sa va redacteze intampinarea, ce puteti Dvs. este sa cereti o amanare in cadrul procesului pentru angajarea unui avocat si veti avea mai mult timp sa va asezati lucrurile cum trebuie.
Este suficient sa trimiteti un fax in care sa va precizati adresa din Spania si telefonul de contact (si un fax, eventual). Cererea trebuie sa fie semnata de Dvs.
Este imposibil sa nu gasiti un aparator, fie din Constanta, fie din alt oras. Nu stiu ce intelegeti prin sume extrem de mari, nu cred ca v-a cerut, de exemplu, cineva, cateva mii de euro pentru un astfel de dosar !!! Nu este deontologic sa fie discutate public onorariile avocatilor, intrucat acestea sunt stabilite de comun acord cu fiecare client si sunt confidentiale, dar exista niste onorarii nescrise care se practica in functie de tipul de proces, onorarii care se incadreaza in primul rand intr-o limita de bun simt si care nu in ultimul rand tin de posibilitatile clientilor. Pe de alta parte, trebuie sa luati in calcul ca viata in Romania a ajuns la fel de scumpa ca in restul Europei, ba in unele aspecte chiar mai costisitoare.
In orice caz, insa, intotdeauna exista un avocat potrivit pentru fiecare justitiabil.
Va doresc mult succes.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Va multumesc mult pt.amabilitatea de a-mi raspunde la mesaj,aveti dreptate ,referitor la onorariile avocatilor,mentionez ca nu am facut referire la toti ,este adevarat lucrurile acestea nu se fac publice ,faceam doar comparatie pt.preturile care se cer in Romania cu cele care mi s-au cerut mie pt.un divort ,nu are rost sa vorbim despre acest lucru,aveti dreptate referitor la cat de scumpa e viata in Romania ,mie personal mi se pare mai scumpa ca in Spania de ex.,e trist dar adevarat.In legatura cu data procesului am fost citata pt.inceputul lui august ,de aceea sunt un pic cam agitata pt.negasirea unui avocat ,sper ca voi gasi curind.va multumesc pt sfaturi.o seara buna va doresc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort spania_romania cristina culea cristina culea buna ziua.In octombrie2007 am divortat de sotul meu ,divort de comun acord avem un copil de 9 ani care locuieste cu mine ,dupa divort am ramas cu numele de ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorului in romania beti66 beti66 Buna ziua Sunt divortata in Spania , am primit custodia fetei iar hotararea de divort si custodia sunt definitive si executorii. Hotararea de divort si ... (vezi toată discuția)
Copil minor plecat in strainatate fara acordul tatalui marepreot marepreot Buna ziua, Situatia pentru care va cer ajutor este urmatoarea: -Platesc pensie de intretinere la un copil minor dar acesta este plecat definitiv in America, ... (vezi toată discuția)