avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Trecerea unei masini de pe PJ pe PF
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Trecerea unei masini de pe PJ pe PF

As dori sa aflu,cum pot trece un autoturism,in speta marca Citroen,din 2008,de pe PJ pe PF,cu cheltuieli cat mai mici.Respectiva firma a terminat leasing-ul si ar dori
sa mi-o doneze mie,persoana fizica.Precizez,PJ este un SRL
Va rog frumos,astept sugestii,pareri.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 20:55, 19 Ianuarie 2016
Transferul se face pur si simplu ca orice vanzare de autot.
Varianta unde puteti "lucra" este cea a pretului de vanzare, in sensul ca daca autot. este amortizat complet, il puteti vinde chiar si cu o valoare minime.
Atentie! daca cumparatorul persoana fizica care are calitatea de asociat/ administrator in societatea vanzatoare, este nevoie ca vanzarea sa se faca la pretul real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate masina de pe firma pe persoana fizica costalisna costalisna Am luat o masina pe firma in 2008, urmand ca dupa ce termin leasing-ul si masina e amortizata, sa o transfer pe persoana fizica. Acum am terminat leasing-ul, ... (vezi toată discuția)
Cesiune leasing financiar Lavinika Lavinika Am urmatoarea situatie: -am incheiat un contract de leasing financiar in iul 2008, obiectul contractului: Autoturism - in Iun 2011 s-a achitat penultima ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)