buna ziua.am un copil de 5 luni si cu tatal copilului nu ma mai inteleg ba mai mult ma bate.vreau sa pun punct acestei relatii(nu suntem casatoriti) si vreau sa stiu cum sa procedez pentru ca cadem la o decizie in legatura cu vizita copilului.ma puteti ajuta va rog/.multumesc eu iau indemnizatie de cresterea copilului in valuare de 800 de lei pe luna si cred ca ar trebui ca si el sa ma ajute oferind un sprijin de pensie alimentara.va multumesc
In cazul dvs. este recomandat sa plecati din acel mediu, impreuna cu minorul. Referitor la abuzurile fizice la care sunteti supusa, puteti formula o plangere penala impotriva concubinului pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente sau vatamare corporala, in functie de zilele de ingrijiri medicale pe care le obtineti in certificatul medico-legal. Privitor la minor, va trebui formulata o actiune de exercitare in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Daca stati la el, plecati. Daca sta la dv., invitati-l sa plece. daca nu se intampla asta, ordin de protectie.
Apoi, negociati programul de vizita si pensia. Daca aveti nevoie, solicitati un mediator sau jurist.
Agresiune
ATELOCIN
Buna,
am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)