avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia de deszapezire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia de deszapezire

Bună ziua,
Aș dori să știu dacă pe un drum de servitute, fără trotuar, într-un sat, proprietarul este obligat să își dea zăpada din fața casei (gardului).
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IoanaDarc , utilizator 14:01, 19 Ianuarie 2016
Aceasta obligatie este legal prevazuta prin
ORDONANŢĂ nr.21 din 30 ianuarie 2002
privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, publicat în M.Of. nr. 86/1 feb. 2002
SECŢIUNEA a 2-a
Obligaţiile cetăţenilor

Art. 10. - În aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe cetăţenilor le revin următoarele obligaţii:

f) îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri;

Deci, să înțeleg că dacă drumul nu are trotuar, nu este obligat să dea zăpada. Dacă are o cotă parte din drum văd că nu e relevant, din moment ce scrie „cetățenilor”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Problema servitute de trecere magyari magyari Acum aproximativ 2 ani ne-am construit o casa, intr-o zona rezidentiala. Atunci ni s-a promis ca drumul din fata casei va fi proprietatea comuna a celor 4 ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute . mihai13d mihai13d 1. Intr e mine si vecinul meu exista un drum de servitute . Vecinul are gard , iar eu nu vreau sa pun gard intr e casa mea si drumul de servitute . Este legal ... (vezi toată discuția)