avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Apartament de vanzare, achizitionat la licitatie nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Apartament de vanzare, achizitionat la licitatie nu poate fi instrainat ???!!!

#-o
Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni. Numai cei de la banca au venit cu aceasta ipoteza.

Vreau sa cumpar un ap cu credit de la banca, proprietarul vanzator a dobandit apartamentul prin cumparare de la stat in urma unei licitatii publice, iar statul la randul lui a dobandit prin mostenire in urma unei succesiuni vacante.

Acum problema este ca BANCA spune ca vanzatorul nu are voie sa vanda ap (conform unui text de lege pe care nu a putut sa il prezinte) la un pret mai mare decat cel de achizitie altfel se numeste specula si banca nu poate da credit pt asa ceva.
Intrebare: aveti cunostinta sa existe vre un text de lege care sa impuna aceste limitari de a vinde vanzatroului ? si daca da unde ?
PS nu esista notate in CF nici un fel de interdictii sau sarcini asupra ap.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:48, 29 Iulie 2009
Ceea ce v-au spus cei de la banca este o aberatie ...ar insemna ca nimeni sa nu poata vinde mai scump decat are pretul din acte! Ceea este evident eronat!
Eu personal am cumparat la licitatie de la o banca ( nu dau numele dar este in top 10) un apartament si l-am vandut intr-o saptamana de la achizitie cu profit 50% ! Nu mi-a interzis nici o banca sa vand !!!=D>
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile si ap aurababy aurababy Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni. Vreau sa cumpar un ap cu credit de la banca, proprietarul vanzator a dobandit apartamentul prin ... (vezi toată discuția)
Licitatie executare silita maris331 maris331 Se executa silit un imobil ,la prima licitatie nu s eprezinta nimeni la a doua licitatie executorul noteaza ca daca se prezinta 2 licitatori poate scadea ... (vezi toată discuția)
Executat silit chiar daca timp de un an de zile ai platit lunar rata tripla..... oanaoancea oanaoancea este vorba de un credit ipotecar scos in anul 2008.In anul 2010 pe o perioada de aproximativ 7 luni nu am putut face nici o plata catre banca.decembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)