avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu bancile si ap
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu bancile si ap

Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni.
Vreau sa cumpar un ap cu credit de la banca, proprietarul vanzator a dobandit apartamentul prin cumparare de la stat reprezentat prin Ministerul de Finante (prein contract de VC incheiat la notar) atribuit in urma unei licitatii , iar statul la randul lui a dobandit prin mostenire in urma unei succesiuni vacante.
Acum problema este ca BANCA spune ca vanzatorul nu are voie sa vanda ap (datorita modului lui de dobandire) la un pret mai mare decat cel de achizitie altfel se numeste specula si banca nu poate da credit pt asa ceva.
Intrebare: aveti cunostinta sa existe vre un text de lege care sa impuna aceste limitari de a vinde vanzatroului ? si daca da unde ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: aurababy , utilizator 15:41, 30 Iulie 2009
Ati postat acest mesaj in alt topic.
V-am raspuns ...daca ar fi existat o astfel de lege inseamna ca nimeni nu ar fi avut voie sa vanda un bun imobil peste valoarea trecuta in contractul lui de vanzare cumparare. Ceea ce este aberant!
B-)
Da aveti dreptate.
O sa postez istoricul poate e vre o chichita ce nu mi dau eu seama.
Cineva mi a sp ca statul nu merge la notar sa semneze contracte si cum atunci acest ctr. este incheiat la notar cu statul reprez de Mnsterul de Finante
A 2 ea aspect ce l-a pus sub semnul ? daca l-a dob. la licitatie de la stat de ce nu are un act de adjudecare ci un Ctr de vc ?
ISTORICUL APARTAMENT

Statul Roman prin Directia Generala a finantelor Publice a Mun. Buc a dobandit ap prin mostenire ca urmare a decesului lui XX produs la data de XX si a vacantei succesorale constatata prin certificatul de vacanta succesoralan nr. x emis de BNP X
Conform art. 5 al 7 din Norma metodologica de aplicare a OG 14 din 2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate potrivit legii in proprietatea privata a Statului, Norma aprobata prin HG nr. 731 din 2007 cu modificarile ulterioare, Certificatul de vacanta succesorala amintit constituie titlu de proprietate al Statului asupra imobilului

PS am citit HG 731 nu am gasit nici o limitare de a vinde a celor care cumpara de la stat...poate exista ceva in codul fiscal ... ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament de vanzare, achizitionat la licitatie nu poate fi instrainat ???!!! aurababy aurababy #-o Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni. Numai cei de la banca au venit cu aceasta ipoteza. Vreau sa cumpar un ap cu credit de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)