avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... JUDECATA IN LIPSA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

JUDECATA IN LIPSA

Buna,

Am nevoie de ajutorul vostru: am trimis o cerere de intampinare(calitate de parat), nu am primit raspuns la acesta cerere, ci doar citatie sa ma prezint la proces.
Reclamantul a cerut judecata in lipsa, credeti ca daca ma voi prezenta impreuna cu un avocat o sa aiba un aport mai mare in cadrul procesului?
Ma ajuta mai mult acest lucru sau pot sa cer si eu acelasi lucru, judecata in lipsa?
Cum pot sa procedez pentru a avea castig da cauza?

Mentionez faptul ca este un proces cu materia: Litigii de munca, incalcarea unui contract de neconcurenta prin care mi se interzicea sa mai lucrez pe teritoriul Romaniei, intr-un anumit domeniu, timp de 2 ani. Reclamanta solicita o suma fabuloasa, in schimb eu primesc 500 lei lunar (asta dupa ce au intentat procesul la adresa mea). Toate sumele au fost returnate in aceeasi zi, refuz primire.
Astept raspuns.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:58, 19 Ianuarie 2016
Dacă suma e fabuloasa aveți nevoie de avocat foarte bun.
Trebuia ca apărarea în scris sa va fie făcută de avocat și nu de dvs.
După părea mea ați greșit tare ca apărarea nu a fost facuta de avocat. Ce scrieți poate fi folosit împotriva dvs.
Sunt aspecte juridice tehnice care trebuie analizate.

Trebuie analizat contractul și făcute apărări argumentate temeinic.

Contractul semnat este valabil ca regula de baza.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Suma este fabuloasa, 1 miliard. Cererea de intampinare a fost facuta de un avocat care este specializat in dreptul muncii, insa a fost trimisa de mine catre tribunal si catre reclamanta. Chiar daca contractul a fost semnat( sub presiune si amentari gen " daca nu il semnezi, astazi este ultima zi de munca"), este inacceptabil sa nu mai pot desfasura aceleasi activitati in cadrul altei firmei din Romania. Nu ma pot muta intr-o alta tara ca sa pot lucra. Este dreptul meu la munca!
Ramane la aprecierea dvs.daca va prezentati sau cereti judecarea in lipsa,ar fi bine sa se prezinte avocatul care v-a facut intampinarea, pot sa apara probleme juridice, jurisprudenta interna, CEDO ,pe care nu aveti de unde sa le cunoasteti.
E bine daca avocatul v-a facut redactarea.
Si eu sunt de parere ca este destul de discutabil sa nu aveti dreptul de a lucra dar depinde si despre ce domeniu este vorba si de multe alte detalii.
Banuiesc ca avocatul v-a facut o intampinare argumentata temeinic de cel putin 6 pagini si nu una de 2-3 pagini deoarece multe se pot sustine in cazul dvs.

Nu este indicat sa va judecati in lipsa.
Chiar daca si reclamantul a solicitat judecarea in lipsa aceasta nu inseamna ca nu se va prezenta prin avocat la proces.
Avocatul poate fi deosebit de util la proces deoarece o pledoarie orala este adesea mult mai puternica decat ceva scris in cazuri de genul cum aveti dvs.
Impactul poate fi cu mult mai puternic prin folosirea diferitelor tehnici de vorbire decat ceva scris in contra unui contract care ar trebui demolat de dvs.
Am inteles, atunci o sa-l rog pe avocat sa ne prezentam impreuna. Cererea de intampinare are 8 pagini, iar pe langa aceasta cerere, am trimis si o cerere reconventionala care sa constate nulitatea absoluta asupra contractului de neconcurenta.


Va multumesc pentru ajutorul acordat si sper sa fie totul ok!

Alte discuții în legătură

Neprezentare la primul termen DoinaBell DoinaBell Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotul a depus la judecatorie cerere pt . divort. Eu , in calitate de parata am depus intampinare de ... (vezi toată discuția)
Termen impacare divort alexandru0104 alexandru0104 buna ziua!as dori sa ma ajutati cu o informatie daca se poate...sotia mea a depus o cerere de divort si avem termen pe 18.02.2013...intre timp am facut o ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)