avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de intretinere cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de intretinere cu clauza

buna ziua,
am 71 de ani si vreau sa-mi las casa si bunurile unei persoane care sa aibe grija de mine la nevoie. Mentionez ca nu am sot si nici copii. Am o sora si ea are copii. Doresc sa-mi spuneti va rog ce act pot sa fac, pentru a lasa bunurile pe care le am, persoanei care va avea grija de mine, act care nu poate fi atacat in instanta sau contestat de sora mea sau copii ei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sdg73 , utilizator 18:35, 29 Martie 2016
exact asta faceti, un contract de intretinere cu persoana, ii dati casa in schimbul intretinerii, stipulati in contract ce intelegeti prin intretinere.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns,
Acest contractul de intretinere poate fi atacat dupa moartea mea de rudele mele.
in principiu orice act este atacabil cum spuneti dvs. Insa daca incheiati un contract de intretinere este acesta oglindeste raportul juridic real. Dvs veti fi creditorul obligatiei de intretinere, adica veti primi intretinerea, iar cel care o va presta, adica debitorul obligatiei de intretinere, este obligat sa va presteze intretinere pana la deces, intretinere ce consta in alimente, haine, medicamente. Acest contract este translativ de proprietate se va nota la Cartea Funciara obligatia de intretinere, iar dvs veti fi asistata de un reprezentant al Autoritatii Tutelare la incheierea actului autentic notarial. Daca se presteaza intretinerea existand si dovezi in acest sens, adica facturi, chitante si martori, nu este cazul sa va faceti griji ca va putea fi desfiintat acest contract in instanta.
Rezolutiunea contractului nu opereaza, in speta, este indeplinita obligatia contractuala de intretinere.


Rezolutiunea contractului de intretinere poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.

Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.


Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care act nu poate fi atacat? pepino29 pepino29 buna ziua. parinti mei vor sa-mi lase mie apartamentul, si ei sa se mute la tara. eu mai am o sora casatorita care si-a primit partea la timpul ei. Care este ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire katysan katysan buna seara...as dori sa stiu daca actele de intretinere pe care vor sa le faca parintii mei ,deoarece stau cu ei de 15 ani si ceva si am grija de ei, pot fi ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament Aismen Aismen Salut, Bunicii mei vor sa imi lase mostenire un apartament. Din pacate, eu nu am incredere in taica-meu ca l-ar lasa si nu s-ar atinge de el. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)