Buna ziua.
Imi cer scuze pentru inceput daca nu am postat pe aria potrivita, rog eventual un moderator sa mute unde trebuie.
Acum vreo 3 ani si ceva am cumparat un apartament. Toata lumea multumita, toate bune si frumoase, dar... Fostii proprietari (divortati) s-au dus care incotro si nu mai am posibilitatea sa-i contactez. Problema este ca fostul proprietar (sotul) nu si-a schimbat actele de identitate (cred) si primeste inca o parte din corespondenta aici. Pliante, plicuri, amenzi, somatii de la diverse banci sau firme de recuperare etc. Colac peste pupaza, zilele trecute a venit un politist care l-a cautat (era doar sotia mea acasa) si a spus ca trebuie sa plateasca o amenda de circulatie sau sa lipeasca instiintarea pe usa. Sotia l-a poftit respectuos sa-si vada de treaba si sa-l caute in alta parte si sa nu lipeasca acea hartie pe usa. Nu a facut-o atunci, insa a facut-o in ziua urmatoare cand eram amandoi la serviciu. Intrebarea mea este: Pot face ceva ca vechiul proprietar sa-si schimbe actele cu noul domiciliu? E vreo problema daca corespondenta lui ajunge la cos (nu am timp si chef sa o trimit retur).
Multumesc si astept raspunsurile dv
Avand in vedere ca sunt persoane diferite,legal pe dv nu va afecteaza decat deranjul comunicarii corespondentei ex proprietarului
Daca nu cunoasteti noul domiciliu al acestuia nu puteti nici sa ii remiteti corespondenta si nici sa ii solicitati sa isi preschimbe documentele privind domiciliul
Dv nu va revine obligatia pastrarii corespondentei ex proprietarului
Multumesc pentru raspuns. Gasisem pe un alt forum o situatie asemanatoare, cineva sustinea ca deschiderea/distrugerea corespondentei altei persoane constituie infractiune.
Asa este. Violarea corespondentei este pedepsita de lege. Nu puteti face mare lucru decat sa va interesati pe unde ar fi fostul proprietar si sa-i puneti in vedere sa isi schimbe domiciliul de la adresa dvs.la adresa la care de fapt locuieste.