avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea cauzei. Irevocabila ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea cauzei. Irevocabila ?

Buna ziua.La hotararea data de instanta de recurs,recurs formulat dupa fond,eu am facut contestatie in anulare.Am depus motivele si am achitat taxa de timbru judiciar.La primul termen m-am prezentat numai eu si fiind lipsa de procedura cu partea adversa s-a dat un nou termen. La acest nou termen partea adversa nu s-a prezentat si eu nu m-am putut prezenta in sala din motive medicale intemeiate,dovedite,recent operat.Am trimis instantei la acest nou termen concluzii scrise in care am spus ca solicit ca sa fie luate in consideratie chiar daca nu sunt in sala prezent si separat o cerere scrisa la care am atasat iesirea din spital,dovada ca am facut operatia medicala,si in cerere am scris ca solicit un termen nou (motivat medical) si ca daca acest lucru nu se poate acorda atunci : ,, Daca acest lucru nu este posibil va rog sa luati in consideratie in solutionarea cauzei concluziile scrise trimise chiar daca nu sunt prezent in sala,,In aceasta actiune de contestatie in anulare nu am avut avocat,am scris eu si actiunea a fost acceptata de TMB. Raspunsul instantei a fost :,,411 NCPC/242 CPCÎn temeiul art. 242 alin. 1 pct. 2 Cpc dispune suspendarea cauzei. Irevocabilă.,, Deci ce sa inteleg,ca s-a terminat totul pentru ca nu am scris textual ca accept
judecarea in lipsa,dar eu asta am gandit cand am spus ca prin trimiterea concluziilor scrise se judeca in lipsa mea si eu sunt de acord cu aceasta judecata ? Ulterior dupa citirea hotararii vad ca art.84 spune ca cererea este valabila chiar daca poarta o denumire gresita. Ce se poate face ? Aceasta suspendare poate fii atacata ? Cum ? In decizie spune( a fost data pe 15ianuarie 2016-am citit-o pe net) ca este irevocabila dar vad in art.242 alin 2 ca judecata poate fii reluata ?! Fondul s-a jucecat pe vechiul cod civil.Cu multumiri deosebite si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 18:48, 20 Ianuarie 2016
Nu aveti motiv pt recurs.
Faceti cerere de repunere pe rol, mentionand in aceasta ca solicitati si judecarea in lipsa.
Va trebui sa achitati jumatate din taxa de timbru pe care ati achitat o pt contestatia in anulare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Cristina Paisa, Avocat
Este culpa dvs. ca, nu ati solicitat in mod explicit judecarea in lipsa conform art.411(1) 2.NCPC.
Intr-adevar, conform art.242(2)NCPC, la cererea partii,judecata va fi reluata daca obligatiile care au determinat suspendarea au fost indeplinite, si potrivit legii, judecata poate continua.
Multumesc. Inteleg ca am gresit nescriind explicit,dar logic probabil ca am dreptate dar nu si juridic, Deci inteleg ca pot face o cerere prin care sa cer repunere pe rol,achit taxa corespunzatoare si instanta,aceeasi istanta,o va admite.Este un termen sau cat mai repede.Decizia s-a dat pe 15.01.2016,a aparut pe net pe 19.01.2016. In cererea de reluare a judecatii explic/motivez de ce,adica exprimarea necorespunzatoare ? Care sunt obligatiile neinplinite(clar neprezentarea) si care acum prin cererea de repunere pe rol sunt indeplinite? Faptul ca fac aceasta cerere de repunere inseamna ca pur si simplu sunt indeplinite conditiile de reluare a judecatii ?
Multumesc,inteleg ca pot cere reluarea judecatii prin cererea de repunere pe rol si ma incadrez in art,245 alin 1 , ? Dar in decizia instantei apare cuvantul ,,Irevocabila,, ?
Multumesc din suflet si multa sanatate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)
Suspendare judecata cauza in recurs niculaucarmen niculaucarmen mi-a fost respinsa o contestatie impotriva unui procesverbal de contraventie. Am formulat recurs iar la primul termen nu s-a prezentat nici una din parti si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am depus contestație la executare silita și azi a ... Camelia C.I. Camelia C.I. Buna ziua Am depus contestație la executare silita și azi a avut loc prima ședință în urma căreia s-a suspendat judecarea cauzei, pe motiv de ... (vezi toată discuția)