avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare judecata cauza in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare judecata cauza in recurs

mi-a fost respinsa o contestatie impotriva unui procesverbal de contraventie. Am formulat recurs iar la primul termen nu s-a prezentat nici una din parti si nici nu am solicitat judecata in lipsa. Astfel, in baza dispoziţiilor art. 242 alin.1, pct. 2 Cod procedură civilă, instanta de recurs a suspend judecata cauzei. Irevocabilă.
ce se mai poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 15:25, 19 Ianuarie 2012
Aveti 2 posibilitati.
Formulati recurs impotriva cererii de suspendare, insa nu este recomandat deoarece rezultatul, repunerea cauzei pe rol, este de durata, deoarece implica analiza cauzei de suspendare de catre o instanta superioara si mai apoi in cazul admiterii recursului, trimiterea cauzei instantei de recurs.
Astfel, formulati o cerere de repunere pe rol a cauzei, procedura rapida, relativ.
solutia de suspendare este si irevocabila, mai pot formula cerere de repunere pe rol??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs c.a. ioanvasiliu ioanvasiliu Buna ziua. Am facut recurs la o hotarare judecatoreasca data de tribunal (litigiu de munca cu fostul meu angajator),la curtea de apel , iar raspunsul pe care ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)
Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)