Aveti dreptate in privinta faptului ca amenintarea este absorbita d.p.d.v. al literaturii de specialitate
[ link extern ]
dar fiindca in lege nu se prevede aceasta, va inselati fiindca literatura de specialitate nu dicteaza ce se intampla in procesul penal, ci legea.
Am cautat cuvantul dupa "absorb" sau "absoarb" si nu exista in lege:
[ link extern ]
Altfel:
1. nu am savarsit Amenintarea si nici Ultrajul judiciar. Dovada: nu am fost acuzat de Falsul in declaratii si Inducerea in eroare a organelor judiciare cand i-am deschis dosar penal pentru Falsul in declaratii si Inducerea in eroare a organelor judiciare acelui asa-zis judecator prins in flagrant mintind
2. trebuie sa fii urmarit penal pentru o alta infractiune, si dupa ce se constata ca a fost savarsita sau nu, daca a fost savarsita impotriva unui judecator in exercitiul functiunii, constituie Ultrajul judiciar. Poate nu va aduceti aminte, dar am spus in trecut ca nu s-a pus niciodata in miscare actiunea penala impotriva mea, pentru ca nu exista probe fiindca
fapta nu exista. Evident e imposibil sa savarsesti Ultrajul judiciar impotriva unui judecator fara sa existe probe, fiindca nu e niciodata singur in sala de judecata si sedintele se inregistreaza...
Pentru ca sa se constituie Ultrajul judiciar, trebuie chiar sa fii condamnat pentru o infractiune impotriva unui judecator, apoi se mareste pedeapsa pentru acea infractiune datorita circumstantei agravante a Ultrajului judiciar
Evident fiindca n-am savarsit nici o infractiune,
fapta nu exista. Dovada: nici macar procurorul care-mi vrea raul nu a pus in miscare actiunea penala impotriva mea, stiind ca se alege cu alt dosar penal pentru asta... am comunicat de la prim-procuror ca nu a fost pusa in miscare actiunea penala :)
Nu scrie nicaieri de absorbtia infractiunii constituente in lege, deci conceptul nu exista de drept
Cod Penal
Art. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Detalii:
[ link extern ]
Cod Penal
Art. 279 Ultrajul judiciar
(1) Ameninţarea, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul,
săvârşite împotriva unui judecător sau procuror aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.
(2)
Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al judecătorului sau al procurorului.
(4) Dispoziţiile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi faptelor comise împotriva unui avocat în legătură cu exercitarea profesiei.
Detalii:
[ link extern ]
Doar judecatorul stabileste daca a fost savarsita o infractiune, ori nici macar procurorul nu crede in propriile minciuni fiindca nu a pus in miscare actiunea penal, stiind ca abuzeaza si ca nu exista probe fiindca
fapta nu exista