avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Achitare cheltuieli scolarizare Armata (M.A.p.N)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Achitare cheltuieli scolarizare Armata (M.A.p.N)

Buna Ziua ! :D

Astazi am primit acasa un plic de la Agentia nationala de administratie fiscala cu un titlu executor , o obligatie de plata pentru cheltuielile de scolarizare , mentionez m`am inrolat in Armata anul trecut si am facut o instructie ( scolarizare) de 3 luni si 3 saptamani pentru a ocupa o functie de soldat in M.A.p.N. apoi urma sa ma duc la o unitate militara din brasov si sa semnez un contract pe o durata de 4 ani de zile.
Dupa ce am vazut cum sunt tratat si pe perioada instructiei si la unitatea din brasov. am decis sa nu mai respect contractul si sa demisionez, acum dupa ceva vreme dupa ce m`am intors acasa am primit plicul acesta , dar aici spune ca pot depune o contestatie in termen de 15 zile , si din cate i`mi aduc eu aminte eu nu am semnat nimic cand am plecat precum ca am luat la cunostinta ca am atat de platit cu toate ca un supertior mi`a spus ca trebuie sa semnez ca sa`mi ajunga datoria la finante , cred ca cineva a semnat in locul meu . X-(

Rog cine se pricepe daca bine voieste sa`mi spuna ce trebuie sa fac si daca e vro posibilitate de a scapa de a, achita suma asta Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: N. Robert , utilizator 00:39, 30 Iulie 2009
Puteti contesta, dar ... nu prea aveti sanse. Contractul l-ati semnat inainte de a incepe perioada de instructie.
Apelati la un avocat, poate gaseste vreo omisiune. Pacat ca ... nu va aduceti aminte ce ati semnat.
"Nimeni nu poate fi judecator in propria sa cauza"-"Nemo esse judex in sua causa potest"

Din nefericire,dvs. ati achiesat de doua ori la conditiile puse de armata,chiar daca scriptic nu ati incheiat un contract,prima data la formularea cererii de angajare,cand vi s-au pus in vedere conditiile si a doua oara participand la cursul de instruire(instructie)unde M.Ap.N. a facut cheltuieli legate de hrana,gazduirea,instruirea dvs.,de folosirea unor oportunitati apartinand armatei(armament ,munitie,alte mijloace).De aesemeni dvs.,cunoasteati ca urma sa semnati un contract care de fapt doar legaliza angajarea dvs.,pe care ulterior ,de buna stiinta, ati refuzat sa il mai semnati.
Parerea mea este sa mergeti la M.Ap.N.,la Oficiul Juridic sa luati legatura cu cu consilierii de acolo pentru a limita de comun acord cheltuielile dvs (pentru a nu plati penalitati de intarziere)
Art.998 cod.civ.:
"Orice fapta a omului ,care cauzeaza altuia prejudiciu,obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionata-l repara"
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie mapn , demisie N. Robert N. Robert Bunza Ziua, in septembrie 2008 m`am inrolat in armata cu grad de soldat, la biroul de recrutare am fost informat ca , contractul de munca este pe 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Fost student la academia tehnicã militarã. obligaþia de a semna un act adiþional mona_lisa26 mona_lisa26 Buna ziua!Am si eu o nelamurire.Un prieten care a fost admis la Academia Tehnica Militara,a semnat un contract prin care se obliga in caz ca iese din sistem ... (vezi toată discuția)
Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv (2) ContSters61266 ContSters61266 dat fiind faptul ca: -initiatoarea topicului tot nu a primit un raspuns concret -m-am chinuit sa dau un raspuns pe subiect si nu am mai reusit sa-l dau in ... (vezi toată discuția)