avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IN LEGATURA CU O SOLICITARE DE PENSIONARE CU SERIA K ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IN LEGATURA CU O SOLICITARE DE PENSIONARE CU SERIA K 130/11.01.2016DIN SPANIA

Buna ziua, ma numesc George Cristian Navargeac si va rog daca pute-ti sa ma ajuta-ti. Locuiesc in Spania unde am si rezidenta, de 13 ani fiind plecat, prin A.N.O.F.M. in 2003 . Am practicat meseria de frigotehnist pana in 2011 cand am fost pensionat in Spania pe caz de boala. Mentionez ca am diferite probleme de sanatate: operatie prin protezarea totala de sold, cimentata in 2005, coxartroza, hepatita c cronica, descoperita in 2005, cu fibroza F3 cu trei tratamente esuate, acum in al 4-lea tratament,lombosciatica cronica ,spondilozo-artrita anchilozanta,HTA, doua operatii de cataracta si diabet,si limitari de miscare a maini drepte datorita umarului si datorita acestor diagnostice si-a deteriorarii starii de sanatate mi sa dat limitare la efort si pensionarea totala permanenta. Dispun si de certificat de discapacitate emis de comisie de doctori. Am lucrat in Romania 24 de ani si 7 luni si 8 ani si 6 luni in Spania. Nu am stiut de faptul ca pot beneficia de pensie de invaliditate in Romania, pana de curand, cand am si depus actele la securitatea sociala in Spania. Pe data de 11 ian. 2016 de la Casa Nationala de Pensii Publice , solicitarea mea cu seria K 130/11.01.2016, raspunsul fiind transmis de doamna director de relatii internationale a CNPP ca a fost redirectionata solicitarea cu seria mai sus mentionata, la Casa de Pensii Bucuresti, sector 2 compartimentul Pensii Internationale str. Lacul Tei nr.17 sector 2 Bucuresti . Va rog sa-mi spune-ti cat dureaza pana la solutionarea dosarului si daca va trebui sa fac fata unei expertize medicale si unde? O voi face in Spania tara de rezidenta, sau in Romania in Bucuresti, orasul de nastere. SI daca se poate aproximativ, cu ce grad de pensionare? Doamna directoare de la relatii internationale Maria-Luiza SOCOL-FLORESCU mia recomandat ca pentru relatii suplimentare, sa ma adresez la compartimentul pensii internationale CPMB str. lacul tei nr. 17 bucuresti sect.2 unde apartine-am cu domiciliul in tara. Va rog, daca pute-ti sa-mi da-ti un raspuns pe edresa de gmail (gsnavargeac@gmail.com) Va multumesc anticipat cu respect, al dumneavoastra George Cristian Navargeac.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:26, 31 Ianuarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa intrebati direct la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), pe:
cnpp.ro/petitii-si-sesizari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obține un certificat cu vechimea in munca din rominia ... Timpau Aurel Timpau Aurel Cum pot obține un certificat cu vechimea in munca din Rominia tind cont ca am lucrat in mai multe locuri înainte și după revoluție Îmi trebue pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie nearadel nearadel sotia mea este nascuta in 13/01/1956 are lucrati in rominia 29ani si 11 luni din care 12 ani de grupa a 2 a iar in spania 1 an si 7 luni,saptamina viitoare ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie din canada Marian123456 Marian123456 As dori sa stiu daca pot cotiza la regimul de pensii din Romania daca locuiesc in Canada si am dubla cetatenie.De asemenea de unde pot obtine informatii ... (vezi toată discuția)