avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare in munca dupa hotararea judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare in munca dupa hotararea judecatoreasca

am scris acum ceva timp despre o concediere.mai precis a mea.am fost angajata pe perioada nedeterminata cu norma intreaga la o societate comerciala,dar am primit decizia de concediere pe motiv disciplinar fara a se efectua cercetarea disciplinara prealabila,drept pentru care am contestat-o in instanta.daca voi reusi sa castig procesul cu fosta societate care vor fi procedurile pentru a ma reintegra si a evita o noua concediere pt somaj sau disciplinar
Cel mai recent răspuns: stroefl , utilizator 12:14, 22 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
da,am solicitat reintegrarea si vroiam sa stiu daca ei imi pot desface din nou cim cu un art care sa-mi permita obtinerea somajului sau daca ma pot detasa in alta localitate avand in vedere ca am un copil minor in intretinere;cim al persoanei care mi-a ocupat locul inceteaza ?
Exista amandoua posibilitatile mentionate de dvs, atta desfacerea c.i.m.cu un articol care sa va dea posibilitatea sa beneficiati de somaj, dar si detasarea dvs.

Referitor la detasare, Codul Muncii prevede la art.46 alin.3 ca , salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.

In doctrina s-a opinat ca: Având în vedere inexistenţa vreunei explicaţii legale privitoare la sintagma "în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice", urmează a se aplica prin analogie dispoziţiile din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, care stabilesc motivele pentru care funcţionarii publici pot refuza detaşarea, adică: starea de sănătate necorespunzătoare, dovedită cu certificat medical, graviditatea, împrejurarea că salariatul îşi creşte singur copilul minor, împrejurarea că salariatul este singurul întreţinător al familiei, alte motive familiale temeinice, condiţii necorespunzătoare de cazare în localitatea în care ar urma să se facă detaşarea. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 462-463)
banuiesc ca trebuie sa desfiinteze postul si trebuie sa-mi acorde perioada de preaviz?
Intr-adevar, daca va desfiinteaza postul va trebui sa va acorde preaviz .

In caz contrar, potrivit Deciziei ICCJ nr. 8 din 8 decembrie 2014, neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca bela@hotmail.com bela@hotmail.com buna seara, Am avut un contract de munca incheiat cu firma de transport persoane la care lucrez de 3 ani , astazi am fost anuntata ca am contractul ... (vezi toată discuția)
Refuz detasare ginnyy ginnyy Poti inceta disciplinar CIM salariat pt refuz detasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Detasare personal Andi Andreea Andi Andreea Buna ziua, Se pot detasa angajatii dintr-o firma , iar aceasta sa ramana fara activitate? Si daca angajatii refuza detasarea , ce ar trebui sa faca ca sa nu ... (vezi toată discuția)