Nu sunt suparat pe nimeni domnule!
1. Repet ce-am mai zis: daca boxa este trecuta in contr. de vanzare/cumparare, atunci acea suprafata se aduna la sup. utila a apartamentului. Ideea este ca trebuie sa aveti acces la toate contractele de v/c ca sa observati cine a achizitionat (cu acte) boxe.
Refaceti situatia suprafetelor comune si apoi recalculati si CPI.
2. La subsol se foloseste tensiune de 24 V pe care o livreaza un transformator. Sigur ca daca vrei poti folosi un frigider si in aceste conditii, insa trebuie sa intervina un specialist - vreau sa zic ca nu-i chiar simplu - bagi in priza si frigiderul porneste... insa nu te pune cu romanasul ca inventeaza el ceva... Am avut si noi niste cazuri in care , culmea un depanator de frigidere folosea un uscator pe post de atelier; ei, energia electrica pentru polizor, masina de gaurit si ce mai avea el pe-acolo o "tragea" subtil de pe casa scarii;
3.
" si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu "
Pai de ce sa va incurcati?
Un proprietar si-a transformat locuinta in sediu de lucru a firmei sale - deci a schimbat destinatia locuintei in spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta. Ei, la determinarea CPI intra si apartamentul cu pricina, chiar daca are alta destinatie decat ce-a de locuinta.
Un alt exemplu ar fi spatiile de la parter care din constructie sunt spatii comerciale. Se masoara suprafata utila si apoi se determina CPI, insa trebuie sa fiti atenti la ce cheltuieli ii puneti: reparatie terasa, reparatii de la subsol, instalatii de apa, canal, incalzire. Daca nu folosesc scara, liftul si ce-o mai fi pe-acolo, nu li se pot repartiza asemenea costuri. In aceste cazuri, as. prop. incheie o conventie cu proprietarii acestor spatii, asa cum prevede HG 1588/2007, art. 37 (nu il mai citez ca ocupa mult spatiu).