avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de studii

Daca in contractul colectiv de munca nu este specificat concediul de studii,ce pot face in privinta asta pentru a ajunge la examene,fara sa-mi iau concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 11 Noiembrie 2016
Intr-adevar, CFP nu constituie vechime in munca sau stagiu de cotizare
ok,si ce pot face in privinta asta? Nu vreau sa iau nici CO si nici CFP.
Nu prea aveti ce sa faceti dvs, decat sa-l convingeti pe angajator sa va acorde concediu pentru formare profesională cu plată.
Buna ziua,
As dori lamuriri despre acest articol din CM

Art. 157 C.mun.
(1) In cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.

Va rog sa -mi spuneti unde gasesc stipulat in lege detalii legate de "obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala " ( durata, nivel, )

Daca angajatorul in ultimii 2 ani nu te trimite la curs de formare si faci un curs de 3 zile de ex. pe cheltuiala ta. Angajatorul este obligat sa plateasca cele 3 zile sau iti da concediu fara plata si asta e.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
IldikoB, utilizator
Este chiar articolul mentionat de dvs . plus OG 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor.

In speta, angajatorul este obligat sa va plateasca cele 3 zile .

Alte discuții în legătură

Concediu dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara am si eu o intrebare sunt angajat si as dori sa urmez un curs care se desfasoara in week end in alta localitate as vrea sa stiu ce pot face ca sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de studii. Allex27 Allex27 Buna ziua. Lucrez intr-un depozit alimentar iar in acelas timp urmez si cursurile unei facultati la Fr (primul an). Peste doua saptamani urmeaza sesiunea iar ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii dragos79 dragos79 Buna seara. Am si eu o intrebare. Sunt medic si lucrez la o firma privata. Pentru a putea sa-ti iei dreptul de libera practica anual trebuie sa strangi ... (vezi toată discuția)