avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Microintreprindere din Romania presteaza pentru o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Microintreprindere din Romania presteaza pentru o entitate din SUA

Buna ziua,

Am o microintreprindere infiintata in urma cu 2 ani (neplatitoare de TVA) care se ocupa in principal cu traduceri din limba engleza in limba romana. De curand am primit o oferta de la o entitate din SUA (un ONG) pentru traducerea unor documente/rapoarte. As vrea sa stiu daca exista prevederi legale care sa ma impiedice sa inchei un astfel de contract. Stiu ca pentru spatiul UE este necesar sa inregistrez firma ca operator intracomunitar, nu stiu daca exista conditii asemanatoare si pentru SUA sau alte tari non-UE. Ma puteti ajuta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentin33 , utilizator 18:34, 9 Februarie 2016
Conform art. 268 (1) si art. 278 (2)/(h-3) din Codul Fiscal privind operatiunile taxabile catre persoane impozabile si neimpozabile factura trebuie emisa fara TVA.
Nu trebuie sa va inregistrati nicaieri pentru acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Contabilitate Brasov, Contabil
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura in euro - pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva ipi ipi Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? ... (vezi toată discuția)
Taxa tva servicii digitale ue si non-ue dvsft dvsft Pentru o firma platitoare de TVA din Romania care doreste sa vanda servicii digitale de traducere (text - sunet in diverse limbi) prin intermediul unui site ... (vezi toată discuția)
Livrare servicii intracomunitare-ma inregistrez in scopuri de tva larissalungu larissalungu Buna ziua, Am infiintat in Nov A.C.o microintreprindere si nu este inregistrata in scopuri de TVA. Vreau sa semnez un contract de servicii cu o firma din ... (vezi toată discuția)