avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxa TVA servicii digitale UE si non-UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxa TVA servicii digitale UE si non-UE

Pentru o firma platitoare de TVA din Romania care doreste sa vanda servicii digitale de traducere (text - sunet in diverse limbi) prin intermediul unui site atat persoanelor fizice cat si juridice din UE sau afara UE (non-UE) ma intereseaza sa stiu cand emit factura cu TVA, cand fara TVA si in ce moneda si eventual cu ce specificatii. Stiu ca ANAF are o facilitate M1SS pentru facilitarea platii TVA la cotele statelor membre UE pentru clienti persoane neimpozabile din UE si in acest caz factura ar fi emisa cu TVA-ul statului membru unde sta clientul. Insa in art 278 din Codul Fiscal nu vad nicio referire la UE sau non-UE in paragrafele (2), (3) si (5) pct. h. care par a fi generice. Pentru tarile non UE inteleg conform acestor paragrafe ca ar trebui sa emit factura fara TVA deorece nu sunt impozabili in Romania clientii. Am nevoie de ajutor sa pot factura ok cu TVA sau fara TVA in functie de tara.

Alte discuții în legătură

Microintreprindere din romania presteaza pentru o entitate din sua valentin33 valentin33 Buna ziua, Am o microintreprindere infiintata in urma cu 2 ani (neplatitoare de TVA) care se ocupa in principal cu traduceri din limba engleza in limba ... (vezi toată discuția)
Pfa factura in valuta rodica_mo rodica_mo Buna ziua, Ca PFA neplatitor de TVA care desfasoara activitate de consultanta tehnica pentru un client extern pot sa emit o factura in valuta? Clientul vrea ... (vezi toată discuția)
Factura externa clientul din ue este persoana fizica angizah angizah Daca un prestator din Romania, platitor de TVA, realizeaza servicii legate de un bun imobil care este situat in strainatate, tara UE, cf.art. 278 alin. 4, lit ... (vezi toată discuția)