avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate in insolventa

Buna ziua,
O societate care este in insolventa si care probabil se va inchide, nu a platit darile la stat, in ce fel este afectat salariatul? I se considera vechime in munca, daca nu s-au platit taxele pentru sal;ariu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 21 Ianuarie 2016
1. Potrivit art.16 alin.4 C.mun. , munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Pe cale de interpretare, rezulta ca vechimea in munca nu este afectata de neplata contributiilor.

2. Din Legea nr.263/2010:
art.3
(1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
...
p)stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii;
.....

Din lege, reiese ca , stagiul de cotizare pentru pensie constituie perioada de timp pentru care s-a datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii si nu pentru care s-a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare- angajat la o firma in insolventa Nicoleta02 Nicoleta02 Buna ziua, Doresc sa va intreb in ce masura poatea afecta un angajat al unei societati in insolventa, care mai are 3 ani pana la pensionare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale neplatite de angajator 22.08.2009 22.08.2009 Doresc si eu un raspuns la problema mea : Urmeaza sa ma pensionez iar firma unde lucrez nu a virat contributiile la stat, o sa intimpin probleme la ... (vezi toată discuția)
Neplata cas -vechime pentru angajat? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu perioada in care angajatorul aflandu-se intr-o imposibilitate financiara nu achita CAS-ul,si nici nu are ... (vezi toată discuția)