avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit locuinta

Avem un apartament cu 3 camere,eu 50 %si sotia50%.La aceasta adresa este inregistrata o firma de contabilitate a sotiei.Nu se desfasoara activitate economica in acest apartament,nu se deduc cheltuielile cu utilitatile de la acest apartament la firma de contabilitate.Trebuie sa declar si sa platesc un impozit mai mare?
Cel mai recent răspuns: piticu1968 , utilizator 16:41, 21 Ianuarie 2016
Sunt in aceeasi situatie si in primul rand am analizat partea de scadere a cheltuielilor cu utilitatile in procent de 30% aferente spatiului cedat prin actul de comodat. In acest caz trebuie sa fac in primul rand evaluarea apartamentului *costa cam 500 roni*, dupa care se completeaza DECLARATIA de la Directia fiscala unde se va declara spatiu cu destinatie mixta si se va calcula impozitul intre 0.2% si 1.3%.Daca nu se scad utilitatile si nu se desfasoara activitate, se depune declaratia bifand spatiu rezidential. Daca nu se face evaluarea si se desfasoara activitate impozitul va fi pana la 2%.
Nu suntem in aceasi situatie
:in sediul social nu se desfasoara activitati economice care se desfasoara la sediul clientilor,nu se inregistreaza cheltuielile cu utilitatile.
Inteleg din lege ca nu depun nici o declaratie speciala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal 2016, impozit cladiri mixte buge buge Am avut un PFA cu sediul social intr-o garsoniera proprietate personala. Incepand cu 1 ian 2016 am suspendat activitatea din motive medicale . Am decontat ... (vezi toată discuția)