avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda politia locala pentru parcare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda politia locala pentru parcare

Buna ziua,am primit in febroarie 2010 o amenda pentru ca am pus un anunt pentru vanzare masina fiind in locul de parcare si nu in spatiu special amenajat,adica targul de masini.In luna decembrie 2015 mi-a zis de la primarie sa platesc respectiva amenda.Intrebarea mea este daca aceasta amenda nu s-a prescris trecând atatia ani?Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alinamariananistor , utilizator 18:51, 3 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cod procedură fiscala.......
art. 215. - (1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca daca pentru aceasta amenda au fost emise periodic somatii de plata de care ati luat la cunostinta, sau cel puti o somatie , prescriptia la plata a amenzii a fost intrerupta.
Va multumesc pentru raspuns,iar daca am primit somatie,se prescrie la 5 ani de la data de 1 a anului urmator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi utilizator@ utilizator@ Buna seara In anul 2013 am primit o amenda judiciara pentru...neglijenta cu actele. A fost un dosar penal in care am fost citat ca martor. S a inchis dosarul ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda radu.s radu.s Prescriere amenda Buna ziua, As dori, va rog, sa imi spuneti cum pot prescrie o amenda ce dateaza inca din anul 2012, data de catre politie pentru ... (vezi toată discuția)
Ce fel de amenzi se prescriu si dupa cat timp? gina taban gina taban Buna ziua!Ce fel de amenzi se prescriu,si dupa cat timp? (vezi toată discuția)