avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Doamna in varsta inselata de avocata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Doamna in varsta inselata de avocata

Buna ziua,

O anumita avocata din Bucuresti a perceput un onorariu exagerat mamei mele (destul de in varsta) spunand ca va cerceta dosarul in cauza si va urma calea de atac in speta respectiva pentru acea suma. I-a perceput si o taxa de consultatie enorma spunand ca se va deduce din acel onorariu. Mama, neavand ochelarii, nu a citit contractul, a semnat si i-a dat banii, si pentru onorariu si pentru consultatie (desi aceasta era dedusa). Am fost si eu acolo, dar mama fiind titulara, nu am intervenit si nu am citit nici eu contractul, mama avand totala incredere in ceea ce a spus avocata.
Mama a avut surpriza acasa ca sa vada ca in contract se stipula doar studierea dosarului, nu si calea de atac. Avocata a luat 1000 de euro , nu cred ca a studiat nici un dosar, deoarece la telefon parea total in necunostiinta de cauza si a cerut alti bani pentru calea de atac. Cand mama a spus ca nu mai are, a inceput sa o agreseze verbal, spunand ca daca a fost in vacanta la mare, inseamna ca e are bani si sa -i dea. A recunoscut ca are sa-i inapoieze suma aceea in plus, apoi nu a mai vrut sa-i dea.
Am sunat pe acea avocata , a tipat la mine la telefon si iar a facut comentarii deplasate ''cat de bogate'' suntem eu si mama, daca am putut merge la mare...(suntem foarte sarace de fapt , am facut imprumut la banca ca sa-i dam onorariul); apoi a inceput sa ma amentinte ca -mi face dosar penal ca-i cer bani cu dobanda (eu am facut o gluma aiurea la nervi, am zis ca banii pe care mama i-a platit in plus stau la avocata din vara si daca as fi banca , daca as fi banca deci, ceea ce nu sunt,ar trebui sa-mi dea si dobanda). M-a amenintat, a tipat la mine la telefon si au urlat la mama si ea si fiica ei si au agresat-o verbal la ea acasa (la avocata).
As dori sa stiu ce credeti despre astfel de comportament.
Multumesc anticipat,
Diana
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
DianaStefani, utilizator
1000 de euro pentru studierea dosarului? Oy-gevalt! Vreau si eu astfel de onorarii! Glumesc. desigur.
Ce aveti de facut: 1. Va cautati alt avocat care pentru studierea dosarului sa zicem 5-6 ore plus sa zicem alte 5 ore de gandit la o solutie va cere o suma decenta (eu zic ca 500 lei este o suma decenta). 2. Va impacati cu pierderea celor 1000 de euro. Semnand un contract fara sa-l cititi va puteti pune in situatia de a va indatora chiar cu sume de 10 sau 100 de ori mai mari asa ca o lectie atat de importanta de viata merita 1000 de euro. 3. Niciodata nu mai semnati ceva fara sa cititi inainte de a semna nici macar daca va cere Parintele Preafericit Patriarh asta (sau cu atat mai mult in cazul lui). 4. Puteti sa-i faceti o plangere la Barou d-nei avocat dar nu se va intampla nimic pentru ca d-voastra veniti cu povesti iar d-na are un contract semnat. 5. Puteti sa-i faceti si o plangere penala pentru inselaciune, dar la fel, nu se va intampla nimic. 6. Daca ii faceti plangeri pentru inselaciune sau la Barou va puteti trezi ca va cheama in judecata si va cere daune morale si poate ca va mai trebui sa-i dati 1000 de euro.
De la o vreme citesc si bonul de casa de la Kaufland.......

Daca respectivul contract al acelei doamne avocat era in chineza....v-as fi inteles....

Dar asa....puneti-le cruce la bani si gata!
Multumesc pentru raspuns.
Poate ca din punct de vedere legal, trebuie sa va acomodati cu pierderea, insa, macar puteti merge sa-i faceti "reclama" in zona unde locuieste, sa stie si alti viitori clienti la ce riscuri se supun. B-)
Depinde de gradul de insistenta cu "reclamele". Eu, numai dupa 2 zile am recuperat suma integral. Ba, daca mai insistam, imi dadea si banii pentru cele 2 zile pierdute de la munca, insa m-am gandit sa fie o pierdere reciproca: el 10 min, eu doua zile (din cauza faptului ca am avut incredere totala in el - mare gresala)! :thumbup:
Nu mi se pare normal, domnilor/doamnelor "avocati" sa profitati de increderea oamenilor ce, uneori, va considera singura scapare. Ma mir ca nu ne bagati sub nas printre hartii spre semnare si contractul cu onorariul de 100.000 Euro pentru consultarea spetei in cauza... Apoi, daca omul incearca sa-si faca dreptate, sa-l avertizati ca mai bine sa vanda ce are: casa, apartament, poate si copiii (daca are), si eventual si vre-o cateva organe (rinichi, etc.)... Altfel, daca nu da banii, i se poate dubla suma... Rusine!!!
Insa...vorba aia: " Corb la corb, nu-si scoate ochii", nu? :thumbdown:
Despre ce dosar era vorba?
Ce obiect avea și cate file?

Cat a durat judecata în prima instanta?


Problema este însă că dacă v-ați înțeles pe reprezentare și nu pe studiu dosar aveți dreptate indiferent de suma sa fiți supărate.

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta la contract cu avocatul celdecolo celdecolo Am si eu o intrebare si sper ca cineva binevoitor sa ma lamureasca. La achitarea onorariului avocatului ar fi trebuit sa mi se dea o factura si o chitanta?Ar ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)