avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Doamna in varsta inselata de avocata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Doamna in varsta inselata de avocata

Buna ziua,

O anumita avocata din Bucuresti a perceput un onorariu exagerat mamei mele (destul de in varsta) spunand ca va cerceta dosarul in cauza si va urma calea de atac in speta respectiva pentru acea suma. I-a perceput si o taxa de consultatie enorma spunand ca se va deduce din acel onorariu. Mama, neavand ochelarii, nu a citit contractul, a semnat si i-a dat banii, si pentru onorariu si pentru consultatie (desi aceasta era dedusa). Am fost si eu acolo, dar mama fiind titulara, nu am intervenit si nu am citit nici eu contractul, mama avand totala incredere in ceea ce a spus avocata.
Mama a avut surpriza acasa ca sa vada ca in contract se stipula doar studierea dosarului, nu si calea de atac. Avocata a luat 1000 de euro , nu cred ca a studiat nici un dosar, deoarece la telefon parea total in necunostiinta de cauza si a cerut alti bani pentru calea de atac. Cand mama a spus ca nu mai are, a inceput sa o agreseze verbal, spunand ca daca a fost in vacanta la mare, inseamna ca e are bani si sa -i dea. A recunoscut ca are sa-i inapoieze suma aceea in plus, apoi nu a mai vrut sa-i dea.
Am sunat pe acea avocata , a tipat la mine la telefon si iar a facut comentarii deplasate ''cat de bogate'' suntem eu si mama, daca am putut merge la mare...(suntem foarte sarace de fapt , am facut imprumut la banca ca sa-i dam onorariul); apoi a inceput sa ma amentinte ca -mi face dosar penal ca-i cer bani cu dobanda (eu am facut o gluma aiurea la nervi, am zis ca banii pe care mama i-a platit in plus stau la avocata din vara si daca as fi banca , daca as fi banca deci, ceea ce nu sunt,ar trebui sa-mi dea si dobanda). M-a amenintat, a tipat la mine la telefon si au urlat la mama si ea si fiica ei si au agresat-o verbal la ea acasa (la avocata).
As dori sa stiu ce credeti despre astfel de comportament.
Multumesc anticipat,
Diana
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
DianaStefani, utilizator
DianaStefani a scris:

Culmea, a facut parte din cercul unei foarte celebre avocate care a decedat recent si acest lucru iarasi ne-a dat incredere...


Oooof! Macar ati invatat ca zicala populara "La pomul laudat sa nu mergi cu sacul" are ca izvor o intamplare asemanatoare cu a d-voastra.
Insa nu pot sa nu va scriu ca despre avocata celebra si decedata eu aveam o parere cat se poate de proasta. Da. asta-i alta poveste iar despre morti, cum se zice, numai de bine.

Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Vin cu vesti noi. Astazi asociatul avocatei in cauza , care a incasat si el jumatate din cei 1000 euro, cel putin asa a spus avocata ( citez: '' eu am ramas cu mai nimic ca jumatate i-am dat asociatului'') m-a amentintat la randul lui cu dosarul penal ...iar el nici macar nu a asistat la discutia in cauza, in care am facut comparatia stupida cu banca.
Ne santajeaza si ne amentinta numai pentru ca am refuzat sa le mai dam bani in plus si am refuzat categoric sa-i mai angajam pentru recurs. S-au targuit odata, cerand mai putin, am refuzat si atunci ne-au amenintat cu dosarul penal. Apoi ne-a au telefonat , si-au cerut scuze si au zis ca ne reprezinta cu mai putin si tot asa. Deoarece nu mai avem incredere in buna lor credinta, am spus ca vom merge cu altcineva; dupa aceasta a venit o noua amenintare cu dosar pena. Negociau ca la piata, doar doar mai dam ceva ...si dupa fiecare refuz venea amenintarea.
Apoi asociatul ei m-a jignit cumplit spunandu-mi betiva...el care nici nu ma cunoaste si nici nu a auzit de mine. Eu sufar de o depresie majora si iau antidepresive, niciodata nu am baut deoarece imi face foarte rau,pot aduce zeci de martori care ma cunosc de multi ani,din studentie si pana acum. Ei stiu situatia mea si incearca sa ma provoace stiind ca cedez usor nervos...Am terminat si eu Facultatea de Drept la Universitatea Bucuresti , bursiera,dar dupa moartea tatalui meu am facut o cadere nervoasa. Nu mi-a placut dreptul niciodata, am dori sa fac arte plastice, dar dupa ce am intrat la o facultate prestigioasa de stat, m-am gandit ca e pacat sa renunt. Mi-am luat licenta si un master si apoi nu am mai putut si nici nu am mai vrut sa profesez, fac acum ceea ce pot si ceea ce imi aduce liniste sufleteasca. Nu mai sunt la curent cu nici o schimbare legislativa, ceea ce nu este bine.
Ceea imi pare rau e ca nu am recomandat mamei un coleg. Mama a insistat sa mearga cu aceasta individa numai pentru ca o vazuse in compania acelei avocate celebre, acum decedate, desi colegii
mi-au spus ca nu e cazul ...In fine, fiind procesul mamei, mi-a spus categoric sa nu ma bag si nu am facut-o la inceput. Avocata a stiut totul de la inceput si probabil si-a spus : o femeie batrana cu fiica bolnava si fragila care nu mai stie nimic din tot ce a invatat ,ok, usor de intimidat. Nici un pic de intelegere si respect ; putea sa i se intample ei ceea ce mi s-a intamplat mie.
In fine, am deviat putin de la speta in chestiune si mi-am plans de mila, recunosc,scuze daca ca v-am rapit timpul si multumesc pentru rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta la contract cu avocatul celdecolo celdecolo Am si eu o intrebare si sper ca cineva binevoitor sa ma lamureasca. La achitarea onorariului avocatului ar fi trebuit sa mi se dea o factura si o chitanta?Ar ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)