avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Doamna in varsta inselata de avocata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Doamna in varsta inselata de avocata

Buna ziua,

O anumita avocata din Bucuresti a perceput un onorariu exagerat mamei mele (destul de in varsta) spunand ca va cerceta dosarul in cauza si va urma calea de atac in speta respectiva pentru acea suma. I-a perceput si o taxa de consultatie enorma spunand ca se va deduce din acel onorariu. Mama, neavand ochelarii, nu a citit contractul, a semnat si i-a dat banii, si pentru onorariu si pentru consultatie (desi aceasta era dedusa). Am fost si eu acolo, dar mama fiind titulara, nu am intervenit si nu am citit nici eu contractul, mama avand totala incredere in ceea ce a spus avocata.
Mama a avut surpriza acasa ca sa vada ca in contract se stipula doar studierea dosarului, nu si calea de atac. Avocata a luat 1000 de euro , nu cred ca a studiat nici un dosar, deoarece la telefon parea total in necunostiinta de cauza si a cerut alti bani pentru calea de atac. Cand mama a spus ca nu mai are, a inceput sa o agreseze verbal, spunand ca daca a fost in vacanta la mare, inseamna ca e are bani si sa -i dea. A recunoscut ca are sa-i inapoieze suma aceea in plus, apoi nu a mai vrut sa-i dea.
Am sunat pe acea avocata , a tipat la mine la telefon si iar a facut comentarii deplasate ''cat de bogate'' suntem eu si mama, daca am putut merge la mare...(suntem foarte sarace de fapt , am facut imprumut la banca ca sa-i dam onorariul); apoi a inceput sa ma amentinte ca -mi face dosar penal ca-i cer bani cu dobanda (eu am facut o gluma aiurea la nervi, am zis ca banii pe care mama i-a platit in plus stau la avocata din vara si daca as fi banca , daca as fi banca deci, ceea ce nu sunt,ar trebui sa-mi dea si dobanda). M-a amenintat, a tipat la mine la telefon si au urlat la mama si ea si fiica ei si au agresat-o verbal la ea acasa (la avocata).
As dori sa stiu ce credeti despre astfel de comportament.
Multumesc anticipat,
Diana
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
DianaStefani, utilizator
Intelegerea a fost pe studiu plus reprezentare in instanta si tot ce trebuie facut pe parcursul recursului respectiv. Doar ca in contract era altceva; stiu ca trebuia citit, dar neavand ochelarii si discutand exact ce se va face, mama nu a mai stat sa citeasca acele pagini acolo in biroul [editat]
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Admin, administrator
liviurobertdavid a scris:

Poate ca din punct de vedere legal, trebuie sa va acomodati cu pierderea, insa, macar puteti merge sa-i faceti "reclama" in zona unde locuieste, sa stie si alti viitori clienti la ce riscuri se supun. B-)
Depinde de gradul de insistenta cu "reclamele". Eu, numai dupa 2 zile am recuperat suma integral. Ba, daca mai insistam, imi dadea si banii pentru cele 2 zile pierdute de la munca, insa m-am gandit sa fie o pierdere reciproca: el 10 min, eu doua zile (din cauza faptului ca am avut incredere totala in el - mare gresala)! :thumbup:
Nu mi se pare normal, domnilor/doamnelor "avocati" sa profitati de increderea oamenilor ce, uneori, va considera singura scapare. Ma mir ca nu ne bagati sub nas printre hartii spre semnare si contractul cu onorariul de 100.000 Euro pentru consultarea spetei in cauza... Apoi, daca omul incearca sa-si faca dreptate, sa-l avertizati ca mai bine sa vanda ce are: casa, apartament, poate si copiii (daca are), si eventual si vre-o cateva organe (rinichi, etc.)... Altfel, daca nu da banii, i se poate dubla suma... Rusine!!!
Insa...vorba aia: " Corb la corb, nu-si scoate ochii", nu? :thumbdown:


Unu. Metoda aceea cu "reclamele" ... ce sa scriu? Ca-i proasta? Da' ce, parca d-voastra nu stiti ca-i proasta si ca functioneaza ireprosabil doar in imaginatie?

Doi. Adica daca am sfatuit-o sa nu riste un proces cu o persoana care pare pusa pe facut bani si in care nu are alte dovezi decat propria declaratie iar partea adversa are un contract scris am facut-o ca sa nu-i scot ochii doamnei corb care i-a luat banii? Ietete, domnule! La asta nu m-am gandit! Asa o fi, ca prea le scrieti cu foc. B-)

DianaStefani a scris:

Intelegerea a fost pe studiu plus reprezentare in instanta si tot ce trebuie facut pe parcursul recursului respectiv. Doar ca in contract era altceva; stiu ca trebuia citit, dar neavand ochelarii si discutand exact ce se va face, mama nu a mai stat sa citeasca acele pagini acolo in biroul nenorocitei de excroace


Sincer sa fiu nu îmi vine a crede ca chiar nu ați citit dar nu va contrazic.
Este însă adevărat ca la 1000 euro va puteați gândi ca e vorba de reprezentare și nu doar de studiu dosar.

Nu ați răspuns insa la întrebările mele.
Este un proces de partaj , dosarul nu este nici foarte voluminos, dar nici prea subtire, dar nu am fi facut imprumut la banca doar pentru studiul dosarului si atata tot, ci studiu plus reprezentare. Cu adevarat va spun, mama nu a citit, dar sincer , cand esti in cabinetul unui avocat si discuti exact ce se va face si platesti consultatia, apoi contractul de reprezentare (care nu era de fapt de reprezentare...), el iti da chitanta si pe urma contractul la semnat, nu stai sa citesti tot, mai ales cand ai 70 ani , esti obosita si nu ai ochelarii la tine. Mai ai si incredere in avocat si in ce s-a stabilit oral, in detaliu; e avocat, nu e hot.
Acum stim ce se poate intampla, dar inca nu pot crede ca una vorbim si alta scriem in contract. Apoi, faptul ca a promis ca va deduce consultatia de 500 ron din plata de 1000 euro si apoi retracteaza, iar nu e in regula. 1000 euro plus 500 lei doar pentru o concluzie . Oricum, stim ca nici macar nu l-a studiat, cand am intrebat la ce concluzie a ajuns,nu stia nimic din speta in cauza, isi amintea vag ce vorbisem cand am dat banii . A stiut doar sa mai ceara 2500 euro pentru reprezentare si sa spuna ca discutam pe urma (deci nu a studiat nimic).
Culmea, a facut parte din cercul unei foarte celebre avocate care a decedat recent si acest lucru iarasi ne-a dat incredere...pare bunatatea si blandetea intruchipate cand discuti cu ea, dar cand nu-i convine ce-i spui urla ca la usa cortului, tranteste dosare si jigneste clientul in propria ei casa si impreuna cu fiica ei; mama a fost pur si simplu speriata la ultima lor intrevedere . Extrem de agresive aceste doua individe, mama si fiica (tot avocata).
La partaj 1000 euro e mult prea mult după estimarea mea...un studiu de caz...
Nu are un grad foarte ridicat de complexitate.

Insa, sunt avocati care pot cere aiurea și sa primească aiurea...

E cumva logic sa fi crezut de reprezentare la aceasta suma.

Ce valoare are imobilul?

Vorbiți cu ea sa va facă măcar redactarea caii de atac dacă nu o sa va reprezinte.

Mare inginerie de redactare oricum nu cred ca o sa facă. ..

La partaj e multa taraiala cu termene și nu mare strălucire juridica.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta la contract cu avocatul celdecolo celdecolo Am si eu o intrebare si sper ca cineva binevoitor sa ma lamureasca. La achitarea onorariului avocatului ar fi trebuit sa mi se dea o factura si o chitanta?Ar ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)