contract de imprumut
subsemnatul x ..., in calitate de creditor, denumit in continuare astfel in cuprinsul contractului
subsemnatul y ..., in calitate de debitor, denumit in continuare astfel in cuprinsul contractului
subsemnatul z ..., in calitate de garant ipotecar, denumit in continuare astfel in cuprinsul contractului intelegem sa incheiem prezentul contract de imprumut in urmatoarele conditii:
subsemnatul x dau cu titlul de imprumut numitului y suma de 30000 lei, suma de bani ce urmeaza sa-mi fie restituita pana la data de 30 iunie 2010 in 15 rate lunare egale cu 2000 lei fiecare ce se vor vira in contul meu personal ...cel tarziu pana in data de 30 a fiecarei luni pentru luna in curs. in cazul in care nu se achita consecutiv 3 rate lunare, voi executa silit garantul ipotecar.
subsemnatul y am primit de la numitul x suma de 30000 lei si ma oblig sa o restitui cel tarziu pana la data de 30 iunie 2010, in 15 rate lunare egale de cate 2000 lei, suma ce o voi vira in contul credditorului ..., cel tarziu pana in data de 30 a fiecarei luni , pentru luna in curs. consimt ca in cazul in care nu voi achita consecutiv 3 rate lunare creditorul sa execute silit garantul ipotecar.
subsemnatul z consimt sa garantez imprumutul solicitat de numitul y , in suma de 30000 lei , cu imobilul proprietatea mea situat in ... , dobandit de mine prin cumparare in anul 2008, asupra caruia consimt sa se noteze ipoteca cu interdictie de instrainare, grevare, restructurare, dezmembrare si demolare in favoarea creditorului pana la completa achitare a imprumutului.
subsemnatul z in calitate de garant ipotecar , consimt ca in cazul in care debitorul nu va achita consecutiv 3 rate lunare, sa achit eu in continuare ratele sau sa fiu executat.
subsemnatele parti contractante declaram de comun acord ca imprumutul se face fara dobanda.
noi partile contractante declaram ca am luat cunostinta de prevederile art.66 din legea 36/1995 cu privire la faptul ca prezentul contract constituie titlu executoriu.
subsemnatele parti declaram ca inainte de semnarea prezentului contract am citit personal cuprinsul acestuia constatand ca aceste corespunde vointei stabilite de noi partile drept pentru care semnam mai jos.
redactat si dactilografiat in 4 exemplare la biroul notarului ...
Din ce punct de vedere sa poata fi atacat?
Ideea este ca oricum , in cazul in care nu sunt platite ratele , trebuie intentata actiune in instanta ! nici un executor nu pune in executare un astfel de contract indiferent de continutul lui. Exectorul judecatoresc pune in executare hotarari judecatoresti definitive si irevocabile !B-)
Persoana care doreste sa stie raspunsul este garantul ipotecar. Se confrunta cu faptul ca domnul y deja a ajuns la a doua rata neplatita si se teme sa nu fie probleme.
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles.
Problema este ca daca dl Y nu plateste , atunci dl.X il va da in judecata si il va chema in garantie pe garantul ipotecar solicitand executarea garantiei.B-)
Dacă actul este autentic (şi bănuiesc că este, altfel ipoteca nu are nicio valoare) el este titlu executor. Creditorul nu are altceva de făcut decît să-l investească cu formulă executorie şi să purceadă la executarea silită.
Debitor sau nu ?
Irina S.
Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca .
Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie
anca32
Buna seara! Am o mare problema la care as dori un raspuns cat mai clar si pe intelesul tuturor:
1.cat la suta are dreptul un executaor judecatoresc sa ... (vezi toată discuția)