Buna seara,
Detin impreuna cu sotul meu un teren arabil extravilan , in suprafata de 20000mp.Am constatat ca pe terenul nostru o firma de drumuri si poduri, a depozitat ,pamant, radacini copaci imensi, lucru rezultat din excavarea terenului aflat in apropierea terenului nostru , unde au construit un drum de legatura cu centura orasului.Terenul este total compromis si nu mai poate fi folosit ca teren arabil.Nu am fost informata si nici instiintata despre ce au de gand sa faca aceasta firma de constructii. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.S-au pierdut 20000mp. Va rog ..
Pentru inceput ar trebui notificata societatea respectiva in vederea ridicarii pamantului depozitat de pe terenul proprietatea dvs si readucerea terenului la starea initiala.
Ulterior, in functie de disponibilitatea firmei de a solutiona amiabil situatia fie prin acordarea de despagubiri intr-un cuantum negociat, fie in alte modalitati agreate de parti se poate ajunge la perfectarea unei intelegeri.
In caz contrar, trebuie urmate caile legale : fie actiune in civil pt raspundere delictuala fie plangere penala pt tulburare de posesie.
Oricum, asigurati-va din timp niste dovezi cu care sa probati o eventuala actiune in instanta: filmari, fotografii, expertiza extrajudiciara sau chiar actiune de asigurare dovezi.
Vecinul
vittorio1
Vecinul de linga casa mea are salcimi inalti pe toata lungimea gardului despartitor la o distanta mai mica de 2 metri de acesta.Ramurile pomilor stau deasupra ... (vezi toată discuția)