avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovezi de evaziune fiscală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovezi de evaziune fiscală

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o clarificare în următorul aspect. O firmă este în executare silită de către ANAF deoarece nu a plătit, de ani de zile, impozite şi contribuţii la buget. Potrivit legii, nu are voie să scoată din bancă (din sumele încasate) decât sumele echivalente salariilor. Pentru că a avut încasări mai mari într-o perioadă, administratorul a mărit fictiv, salariile câtorva colaboratori (fictiv însemnând că le-a mărit cu foarte mult pe ştatele de plată, însă ei au încasat aceleaşi sume ca de obicei). Dat fiind faptul că unul dintre colaboratorii respectivi nu a fost de acord cu această manevră ilegală, a solicitat să-i reglementeze situaţia, astfel încâtceea ce este declarat în Declaraţia 112 să corespundă cu situaţia reală. Pentru că timp de 7-8 luni a insistat pe lângă administrator cu această solicitare, iar administratorul, deşi i-a promis că rezolvă, nu a făcut-o, persoana respectivă a sesizat ANAF-ul, cu dovezile aferente din care reieşea limpede evaziunea. Întrebarea mea este ce ar trebui să facă, în această situaţie, ANAF-ul după ce a luat cunoştinţă de aceste "inginerii" financiare ale administratorului societăţii?
Vă mulţumesc

Alte discuții în legătură

Societate comercială - dovezi de evaziune fiscală EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg ce ar trebui să se întâmple în urma demersului următor. O societate aflată în executare silită de ... (vezi toată discuția)
Ce tip de infracţiune este VictorDobr VictorDobr Buna ziua, Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Lucrez la o firmă cu datorii mari la bugetele statului, aflată în executare ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala în executare silita de catre anaf, la un pas de faliment VictorDobr VictorDobr Va adresez rugamintera sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problemă. Am auzit, din diverse surse, că o firmă aflată în executare silită de către ... (vezi toată discuția)