avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comercială - dovezi de evaziune fiscală
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comercială - dovezi de evaziune fiscală

Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg ce ar trebui să se întâmple în urma demersului următor. O societate aflată în executare silită de către ANAF (deoarece are datorii foarte mari la bugete), nu are voie, potrivit legii, să scoată din bancă (din sumele încasate) decât sumele echivalente salariilor. Pentru a folosi banii din încasări şi a evita ajungerea lor la buget, un administrator de firmă a decis să se folosească de trei colaboratori, înscriindu-le pe ştatul de plată pentru două luni sume de zece ori mai mari decât ceea ce încasau respectivele persoane lunar, de ani de zile (colaboratorii primind, însă, sumele obişnuite, rrestul banilor fiind folosiţi de administrator). Unul dintre cei trei colaboratori nu a fost de acord să susţină demersul de fraudă fiscală al administratorului firmei, nu a semnat ştatul de plată în care era înscrisă suma respectivă şi a făcut demersuri nu doar verbale, ci şi scrise luni de zile pe lângă administrator să rectifice Declaraţia 112 conform situaţiei reale. Dat fiind faptul că timp de 7-8 luni a insistat pe lângă administrator cu această solicitare, iar administratorul, deşi i-a promis că rezolvă, nu a făcut-o (l-a ameninţat, însă, că dacă nu este alături de el, de administrator, „va lua măsuri”), persoana respectivă a sesizat ANAF-ul, cu dovezile aferente din care reieşea limpede, cu dovezi de netăgăduit, evaziunea. Întrebarea mea este ce ar fi trebuit (ce ar trebui) să facă, în această situaţie, ANAF-ul după ce a luat cunoştinţă de aceste "inginerii" financiare ale administratorului societăţii?
Vă mulţumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
EmilSavu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:09, 17 Februarie 2016
Dacă ANAF va constata ca este vorba de infractiunea de evaziune fiscala și alte infracțiuni va sesiza organul de urmărire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi de evaziune fiscală EmilSavu2 EmilSavu2 Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o clarificare în următorul aspect. O firmă este în executare silită de către ANAF deoarece nu a plătit, de ... (vezi toată discuția)
Ce tip de infracţiune este VictorDobr VictorDobr Buna ziua, Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Lucrez la o firmă cu datorii mari la bugetele statului, aflată în executare ... (vezi toată discuția)
Posibil caz de competenta dna? Nina1 Nina1 Buna ziua S-a infiintat o societate comerciala tip srl - microintreprindere pe baza unei Procure semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele. Prin ... (vezi toată discuția)