avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce tip de infracţiune este
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce tip de infracţiune este

Buna ziua,
Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Lucrez la o firmă cu datorii mari la bugetele statului, aflată în executare silită de către ANAF. Conform art. 149 alin. 12 din OG 28/2013 (Codul de procedură fiscală cu normele metodologice de aplicare), firma poate extrage din bancă din încasări sau disponibilităţi doar sumele aferente plăţii salariilor, restul banilor urmând să meargă la buget în contul datoriilor. Administratorul firmei a trecut însă, în două luni consecutive (când s-au înregistrat încasări mari) pe ştatele de plată la trei persoane care au contracte de colaborare cu firma, sume de zece ori mai mari decât încasau acele persoane lunar, de ani de zile. (de circa 5-6 ani în fiecare lună au încasat aceeaşi sumă). Dintre cele trei persoane, două au semnat ştatele de plată unde erau înscrise acele sume (deşi au încasat tot suma care le revenea lunar în mod obişnuit), iar a treia persoană nu a fost de acord să fie complice la această infracţiune, a tăiat suma trecută pe ştat şi a scris cu pixul alături suma pe care a primit-o şi, ulterior, a tot făcut demersuri scrise la administrator să reglementeze această situaţie în Declaraţia 112 trimisă la ANAF. Această situaţie datează de circa o jumătate de an, administratorul promite că va rectifica D112 dar nu a făcut-o până acum. Eu nu mă număr între cele trei persoane care au fost puse să semneze că ar fi primit bani mai mulţi, dar eu sunt afectată direct de acest aspect, în sensul că lucrez cu contract de muncă, iar banii respectivi care au fost scoşi din bancă prin această manevră ilegală a administratorului ar fi trebuit să meargă la buget în contul contribuţiilor sociale. În acest context, eu doresc să fac sesizare împotriva administratorului la Parchet ori la Poliţie (Direcţia de combatere a criminalităţii economice) pentru aceste "inginerii financiare" (evidentă fraudă fiscală) şi vă rog mult să-mi spuneţi la ce infracţiune se încadrează demersul ilegal al administratorului (acela de a retrage bani din bancă sub pretext de salarii, dar folosiţi în alte scopuri). Pe de altă parte, nu înţeleg de ce nu s-a autosesizat ANAF-ul, dar, dacă nu a făcut-o, atunci doresc să sesizez eu Poliţia sau Parchetul. Vă mulţumesc mult şi rog să-mi răspundă pe cei care cunosc astfel de speţe.
Cel mai recent răspuns: VictorDobr , utilizator 14:24, 2 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulţumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala în executare silita de catre anaf, la un pas de faliment VictorDobr VictorDobr Va adresez rugamintera sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problemă. Am auzit, din diverse surse, că o firmă aflată în executare silită de către ... (vezi toată discuția)
Societate comercială - dovezi de evaziune fiscală EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg ce ar trebui să se întâmple în urma demersului următor. O societate aflată în executare silită de ... (vezi toată discuția)
Dovezi de evaziune fiscală EmilSavu2 EmilSavu2 Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o clarificare în următorul aspect. O firmă este în executare silită de către ANAF deoarece nu a plătit, de ... (vezi toată discuția)