avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incheiere contract leasing / Inmatriculare definitiva
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incheiere contract leasing / Inmatriculare definitiva

Buna ziua,

Sunt pe cale sa termin un contract de leasing , luna aceasta e ultima factura. Am intrebari referitoare la inmatricularea definitiva a autoturismului. Masina este pe numele tatalui meu care este din Buzau (l-am chemat pe el si am facut contractul pe numele lui ca avea un salar care se incadra fara probleme la acordarea leasing-lui persoana fizica), eu sunt din Iasi (tot de aici a fost cumparata masina), masina este cu nr de bucuresti B-55-XXX. Intrebarea cea mai importanta as dori sa o inmatriculez pe numele meu, cum procedez? la ce administratie financiara trebuie mers pentru fisa de inmatriculare ? Cei de la leasing imi trimit toate actele aici in Iasi, pentru ca eu sunt imputernici din partea lui sa rezolv toate problemele cu societatea de leasing, asigurari....etc.
Nu am valoare reziduala la masina e inclusa in rate, nu am accize, taxe vamale, comision vamal....doar cativa euro care este comisionul de inchidere a contractului de leasing, talon inspectie tehnica periodica e valabil.
Multumesc ! (Sper sa fi postat unde trebuie, daca nu rog admini sa il mute)
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
Bogdan_55, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 11:15, 31 Iulie 2009
1 Certifical fiscal de la adresa tatului dv.pentru ca el este proprietar acum dupa incetarea leasingului ca sunt impozitele platite la zi si tot acolo se va complecta fisa de inmatriculare pe care soc.de leasing sper ca a atasat-o la actele finale pentru ca impozitul auto a fost platit la Buzau.Cu toate aceste acte aveti posibilitatea legala ca tatal dv.sa va vanda masina dv.printr-un act de vanzare cumparare (targurile de vanzari auto)iar inmatricularea auto finala la Iasi pa numele dv.Aveti 30 zile la dispozitie.Bafta!
Dar la contractul de vanzare-cumparare cam ce valoare se pune , asta daca trebuie sa se puna :) !
Multumesc frumos !
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Bogdan_55, utilizator
Asta depinde de ce valoare are masina in actele de la societatea de leasing,de uzura in timp a masini si de "cerere si oferta" intre vanzator si cumparator !!
O masina are valoare ca daca nu ar trebui sa fie la ""fiare vechi".=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing:platitorul valoarei reziduale/ultima rata = propietarul bunului? melanie_gt melanie_gt Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problematica: De curand am stins un contract de leasing auto. Contractul de leasing a fost intre un SRL si ... (vezi toată discuția)
Contract leasing + taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi MrBFB MrBFB Buna, Am cumparat o masina(Toyota) in leasing prin Unicredit Leasing in 2006 mai precis 1.12.2006 si am lasat taxa reziduala in ultima factura. Cand am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare-terminare leasing mfdunhill mfdunhill Salut, imi este un pic neclar daca in momentul lichidarii unui leasing pot vinde masina fara sa o inmatriculeze utilizatorul si vanzarea sa se faca direct ... (vezi toată discuția)