avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca nu a respectat modul de trimitere a extrasului ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca nu a respectat modul de trimitere a extrasului de cont asa cum era prevazut in contract

Buna ziua,

Am si eu o problema...In luna decembrie am incheiat un contract cu o banca, pentru un card de cumparaturi; am specificat de la inceput ca nu vreau sa primesc nici o notificare pe adresa din bulletin, ci numai pe adresa de e-mali. Au fost de accord, asa s-a semnat contractual.Ieri, am aflat cu stupoare ca mi-au trimis extrasul de cont...la adresa din buletin ( si mi-au cauzat destule probleme acasa ). Am sunat la banca si si-au cerut scuze, ca nu stiu ce coleg nu a pus bifa, ca de luna viitoare se rezolva...eu le-am spus ca daca asa se procedeaza, imi cer si eu scuze, si ce am cheltuit pe luna ianuarie nu mai platesc...daar voi platii de luna viitoare ceea ce voi cheltui...

Ce ma sfatuiti sa fac?Sunt foarte suparata din aceasta cauza...iar astazi merg sa vorbesc cu directorul sucursalei...mi s-ar parea foarte echitabil sa ''ii pedepsesc' si eu intr-un fel...

Va multumesc anticipat, Camelia
Eu va sfatuiesc sa fiti foarte atenta la data rambursarii sumei minime de plata, deoarece penalitatile sunt mari. Banca nu tine cont de asemenea greseli facute de salariati si sunteti buna de plata. Va dau un ex. daca aveti scadenta in ziua de 23 ale lunii si depuneti suma minima de plata in ziua de 23, dupa ora 12, sistemul nu vede plata si vi se adauga penalitati de 30 ron. Trebuie sa-i depuneti cu o zi mai devreme sau in ziua scadenta pana in ora 12. Acest card este bun pentru cumparaturi nu si pentru retragere cash, pentru ca dobanda este pana la 28%, iar plafonul de retragere numerar este de 40% din suma.
Ca pedeapsa, puteti sa completati un formular se sesizari la banca respectiva la care primiti un raspuns.
Multumesc frumos.
atat? :( eu nu ii pot trage la raspundere ?!
Puteti face sesizare consultantului, care v-a intocmit documentatia pentru cardul de credit si poate fi sanctionat, Insa nu va poate scuti de plata datoriei.
Sunt de acord cu ce a spus consultantul "anicring", insa doresc sa vin cu cateva completari:
Interesati-va foarte clar care este data de emitere a extrasului, si pana pe ce data trebuie sa achitati suma utilizata!
Solicitati extrasul de cont pe e-mail pentru a va confrunta cu diferite erori/neintelegeri ce pot apare (pot apare erori la plata cu cardul la POS, eventuale taxe si comisioane de care nu stiti, sau care s-a omis sa vi se comunice, suma minima de plata, etc.)! Daca D-vs nu cititi extrasele de cont, este posibil sa nu fiti la curent cu obligatiile de plata!
In cazul in care apar neintelegeri si vreti sa pedepsiti banca, solutia este sa achitati cardul si sa-l inchideti, si sa le faceti reclamatie, nu sa nu-l mai platiti! Ganditi-va ca acum, suma datorata este mica(100-1.000 RON), insa aceasta, in timp, se poate tripla! Ar fi pacat ca din cauza unei neintelegeri de la un card de credit/cumparaturi (sau de la o diferenta de plata ce putea fi contestata la momentul potrivit) sa ratati ocazia unui credit ipotecar (20.000-30.000 Euro) peste 3-4 ani cand poate va veti readapta la noile necesitati.

Numai bine! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)
Suma minima datorata la card de cumparaturi Catalin10q Catalin10q Buna seara! Detin un card de cumparaturi de la BRD, un card de credit, emis sub sigla MasterCard, in cont revolving. Acest card trebuie alimentat dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare referitoare la termenul de raspuns ... alxx12344 alxx12344 Buna ziua, am o intrebare referitoare la termenul de raspuns al bancilor, daca exista asa ceva. Am facut la o banca o cerere pentru restructurarea unui card. ... (vezi toată discuția)