avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 3 ani de la separarea in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 3 ani de la separarea in fapt

Sotia este plecata in Italia de 3 ani. A intrerupt orice relatie si ajutor cu mine. Nu doreste sa se intoarca. Pot divorta la notar, aducand martori ca nu doreste sa revina acasa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:05, 24 Ianuarie 2016
Pentru a divorta la notar trebuie ca ambele parti sa fie prezente. Va trebui sa depuneti cererea de divort in instanta.
Trebuie sa introduceti o actiune in instanta intemeiata pe dispozitiile art. 373 lit c Cod Civil - actiune de divort introdusa la cererea unuia dintre soti dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani si sa dovediti aceasta situatie.
Doar la instanta puteti divorta.
Va trebui sa audiati si martori pentru a dovedi ca sunteti despartiti in fapt de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort genario genario sunt casatorita cu un cetatean iordanian dar suntem despartiti in fapt de 15 ani. vrem sa divortam de comun acord.El locuieste in Iordania. cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Dovort mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua! Cum.as putea proceda in situatia asta?? De doi ani nu mai am nici un fel de relatie cu sotia,,ea convetuieste cu altcineva. Mi a promis ca in ... (vezi toată discuția)
Divort prin separare in fapt (mai mult de 2 ani) Laura_89 Laura_89 Buna seara, Ma numesc Laura, am 27 ani. Eu si sotul meu suntem casatoriti civil din 2013. Suntem separati in fapt din 2014. Inca nu am divortat, ne-am ... (vezi toată discuția)