avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociere intre ong si societate comerciala pt ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociere intre ong si societate comerciala pt productie cinematografica

Buna ziua,

Tocmai am demarat procesul de infiintare al unei asociatii care are ca scop sustinerea productiei de continut media (filme, seriale tv). Scopul este acela de a aduce pe ecran proiecte care se remarca prin povestea pe care o spun, fara a urmari profitul cum se intampla in cazul marilor studio-uri cinematografice. Intrebarea mea este: se pot incheia parteneriate intre asociatie si studio-uri cinematografice/producatori independent (din tara si din strainatate) in vederea realizarii de co-productii?
Spre exemplu, asociatia contibuie cu 30% din bugetul necesar realizarii unui film, iar un studio cinematografic vine cu diferenta de 70%, urmand ca la final castigurile rezultate din filmul respective sa fie impartite direct proportional. Este o problema daca una din parti (asociatia) nu urmareste obtinerea de profit, pe cand cealalta parte (studio-ul) da?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:30, 10 Aprilie 2016
Si ong-ul urmareste obtinerea profitului numai ca acest profit nu se distribuie catre membrii ci ramane in ong pentru a-l ajuta in atingerea scopului si obiectivelor propuse. E in regula.
Este in mod evident o asociere in participatiune, si pt ONG e activitate economica, care trebuie sa isi pastreza caracterul accesoriu fata de activitatea principala, cea non-profit. Daca aceste asocieri vor fi unica sau principala activitate a ONG-ului, nu va mai avea caracter accesoriu si activitatea sa va fi ilegala. A se vedea explicatiile din postul anterior care sunt exact ref. ce e caracerul accesoriu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate exista un ong care să realizeze case pentru membrii săi? Andr@ Andr@ Poate fi înființat un ONG care, printre altele, să realizeze efectiv și case pentru membrii săi? Scopul și obiective statutare ale asociației ar fi ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru pentru o asociatie claudia.mizar claudia.mizar Buna ziua, reprezint o asociatie non-profit care are sediul social in Bucuresti si ar dori sa-si deschida un punct de lucru in Cluj-Napoca. Intrebarea este: la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)