avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare

Cum poate fi evacuat sotul dupa pronuntarea divortului,daca acesta refuza sa plecce din apartament. Mentionez ca apartamentul nu este un bun comun acesta fiind mostenirea sotiei. Exista alta metoda mai rapida decat prin instanta judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:51, 22 Ianuarie 2016
Fostul sot nu are nici un drept la apartamentul sotiei. In urma divortului, nu mai are nici macar drept de domiciliu.
Sotia il poate evacua, cerere de evacuare la judecatorie, nu dureaza f.mult. Daca ii face neplaceri, certuri, amenintari, ii poate face si plangere la politie., mai mult ca fostul sot sa vada ca e hotarata si ca nu are de ales.
Va multumesc
Singura modalitate legala este o actiune in justitie ,restul variantelor schimbat yala.oprit utilitatile etc nu sunt recomandate.Succes.
Va multumesc
Există o procedură de evacuare rapidă reglementată de noul cod de procedură civilă. Totuși, și această procedură are o durată de soluționare de câteva luni.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Fosta soția îmi interzice accesul în apartamentul proprietate comună. pot intra cu forța? turelu turelu Am divortat in 2017. In urma divortului, copilul pe care il avem in varsta de 13 ani, ramane in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. Intre timp, ca sa ... (vezi toată discuția)