avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis auto

Buna ziua,

Azi mi s-a retinut permisul auto pentru o perioada de 30 de zile pt nerespectarea la trecerea de pietoni .Intrebarea mea este :pot renunta la dovada de 15 zile care mai am drept de conducere ca sa pot lua permisul inapoi mai devreme?
Cel mai recent răspuns: leomard14 , utilizator 16:39, 28 Ianuarie 2016
Nu puteti renunta dar puteti contesta procesul verbal si pana la solutionarea plangerii contraventionale de catre instanta de judecata puteti beneficia de permis urmând ca termenul de 30 zile sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

Apelati la aceasta situatie doar daca va avantajeaza sa va fie suspendat permisul dupa solutionarea plangerii, aproximativ prin lunile aprilie-mai (durata procesului depinde de fiecare instanta)
Chiar daca OUG195 nu prevede aceasta posibilitate faceti o cerere la politie in care solicitati renuntarea la dreptul de circulatie ptr 15 zile si inceperea perioadei de suspendare cu data predarii permisului de conducere.
Nu vad motive ptr care sa va refuze.
LARATORY a scris:

Nu puteti renunta dar puteti contesta procesul verbal si pana la solutionarea plangerii contraventionale de catre instanta de judecata puteti beneficia de permis urmând ca termenul de 30 zile sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

Apelati la aceasta situatie doar daca va avantajeaza sa va fie suspendat permisul dupa solutionarea plangerii, aproximativ prin lunile aprilie-mai (durata procesului depinde de fiecare instanta)

Multumesc pentru raspuns,dar nu cred ca are rost sa mai fac contestatie.Problema este ca trebuie sa merg la lucru in Suedia,dar cineva mi-a spus ca sa fac cerere la seful politiei rutiere pentru a mi se restitui carnetul ca sa pot circula in afara tarii,in tara am un prieten care ma duce pana la vama cu masina mea.De acolo am inteles ca nu am probleme.Stiti cumva daca e posibil asa ceva?

Cu respect Marius Dragomirescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Ziua.Mi-a fost suspendat permisul pentru o necedarea de prioritate unui pieton,in urma cu 2 ani.Astazi am primit ca nu s-a aprobat recursul si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)