avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare EU VAT activitate freelancer
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare EU VAT activitate freelancer

Buna,

In prezent sunt freelancer pe unul dintre site-urile cunoscute, iar recent mi-a fost cerut asa numitul "EU VAT". Din ce am inteles pana acuma, acest "EU VAT" este practic un cod de inregistrare fiscala (CIF) care trebuie sa-l cer de la ANAF. Pe acel site este specificat ca daca nu imi trec acest cod, mi se va retrage 20% din castig, iar daca introduc acel cod, voi primi intreaga suma, iar TVA-ul va fi dedus de catre ei. Activitatea de freelancer nu implica platirea de TVA catre stat?
Daca poate cineva sa arunce putina lumina asupra mea, intrucat am fost la ANAF si am primit 2 raspunsuri total diferite. Intr-un oras am fost intampinat in mod placut, iar persoana responsabila a fost amabila sa imi spuna ce acte trebuie sa fac, iar in alt oras am fost blamat ca vreau sa fac evaziune fiscala si nu pot cere acel cod fara sa fiu cel putin PFA. Eu in prezent sunt persoana fizica, si asa as dori sa raman.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:28, 26 Februarie 2016
EU vat se obtine doar pe PJ / pfa
Este codul de tva intracomunitar( pt tine o sa fie RO ....)
PS: si freelancerii trebuie sa se inregistreze fiscal sa plateasca dari la stat... Ca nu te-a intrebat nimeni pana acum e alta treaba. Dar "meseria" de freelancer nu exista in fiscalitatea romaneasca. Pe scurt ce faci tu este evaziune (la nivel mic, dar tot evaziune se numeste)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată tva pentru serviciile cumpărate prin roi pe vat? ContSters326440 ContSters326440 Date: - neplătitor de TVA pe PFA. - înregistrare în ROI, deci VAT valid. Eu am plătit până acum tot timpul, dar întrebarea a apărut în ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare prest prest Buna ziua. O PFA face prestari de servicii intracomunitare.In tara nu este platitoare de TVA. S-a inregistrat in scopuri de TVA pt.prestarile intracomunitare ... (vezi toată discuția)
Pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva - cod de identificare fiscala??? ipi ipi Buna ziua, Sunt inregistrat ca PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA. Astazi am fost sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)