avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plată TVA pentru serviciile cumpărate prin ROI pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plată TVA pentru serviciile cumpărate prin ROI pe VAT?

Date:
- neplătitor de TVA pe PFA.
- înregistrare în ROI, deci VAT valid.

Eu am plătit până acum tot timpul, dar întrebarea a apărut în discuțiile cu o altă persoană și aș vrea doar să fiu sigur.

Dacă cumpăr un serviciu de pe extern, deci datorită ROI, pe VAT, acesta vine pe factură fără TVA. Din câte știu trebuie să depun declarația D301 ([ link extern ] .

Deci întrebarea ar fi dacă există vreo modalitate legală prin care cineva să nu plăteasca TVA pe extern doar pentru că este neplătitor intern.

Din ce știam e așa:
CIF - neplătitor.
VAT - plătitor tva oricum.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:52, 13 Octombrie 2015
Nu exista.
Sunt multi care nu declara si nu platesc TVA ul respectiv.
Evaziune fiscala, mai pe scurt..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este numarul vat? costinionut costinionut Buna ziua, Vreau sa cumpar echipament de pe un site din Anglia si imi cere VAT-ul. Eu am un PFA neplatitor de TVA dar tatal meu are un S.R.L. si ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Achiziții intracomunitare r_alina2003 r_alina2003 Buna seara! O societate neplătitoare de TVA, cu CIF special pentru achiziții intracomunitare, primește factura de achiziții fără TVA cu o valoare mai ... (vezi toată discuția)