avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare întreţinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare întreţinere

Pot face revocarea unui contract de întreţinere pe cale amiabilă?
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 19:54, 24 Ianuarie 2016
Nu. Doar în situația in care comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri sau daca nu se execută obligația de întreținere, se poate cere rezoluţiunea.
Buna seara,
Rezolutiunea se poate cere doar pe cale judecatoreasca.
Pe cale amiabila ,deci ambele parti sunt de acord? Atunci intretinutul deschide actiune de rezolutiune contract pe motiv ca nu ati respectat clauzele contractului .Intretinatorul recunoaste din prima acest aspect si gata,asteptati sentinta de rezolutiune. Numai ca nu veti primi nimic ca despagubire pt ce ati cheltuit cu intretinutul
Mulţumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea unei nedreptati malexa malexa Parintii au facut un contract de intretinere cu unicul meu frate,Acum ei regreta ac.lucru,sunt si in varsta .Ce posibilitate legala ar avea fratele meu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie actiune eu_blitz eu_blitz Buna ziua, vreu sa va intreb daca exista un termen de prescriptie in cazul unui contract de intretinere, daca exista un termen dupa care cineva nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere geo-oana geo-oana Buna seara.In legatura cu un contract de intretinere cu uzufruct viager facut de mama cu sora mea.Ne-ar interesa daca se poate anula contractul facut la notar ... (vezi toată discuția)