Parintii au facut un contract de intretinere cu unicul meu frate,Acum ei regreta ac.lucru,sunt si in varsta .Ce posibilitate legala ar avea fratele meu sa-mi dea o parte din ce a primit (ma refer la donatie,contr.de vanzare cumparare...sau altele legale)
Astfel s ar elimina incertitudinile.Fratele meu a scris pe o foaie ca,nu va lua in seama contractul de intretinere dar eu,nu sunt sigura ca se va tine de cuvant.Va multumesc!
Parintii pot cere rezolutiunea contractului de intretinere
Art.2263 din Noul Cod Civil prevede:
(2) Atunci când comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri, cel interesat poate cere rezoluţiunea.
(3) În cazul prevăzut la alin. (2), precum şi atunci când se întemeiază pe neexecutarea fără justificare a obligaţiei de întreţinere, rezoluţiunea nu poate fi pronunţată decât de instanţă, dispoziţiile Art. 1552 nefiind aplicabile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.
(4) Dacă rezoluţiunea a fost cerută pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2) sau (3), oferta de întreţinere făcută de debitorul pârât după introducerea acţiunii nu poate împiedica rezoluţiunea contractului.
Rezolutiunea contractului de intretinere spre deosebire de "scrisul pe o foaie" al fratelui dvs.reprezinta o cale sigura spre remedierea situatiei.