avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal pierdut, cum inregistrez plata in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal pierdut, cum inregistrez plata in contabilitate?

Buna seara, am achizitionat un bun la care am factura (am downloadat-o de pe site-ul firmei) dar am pierdut bunul fiscal cu care am platit. Cum inregistrez plata in contabilitatea PFA?
Cel mai recent răspuns: Utilizatorulsiteului , utilizator 16:41, 17 Aprilie 2022
Conform art. 6 din Legea Contabilitatii orice operatiune ce se inregistreaza in contabilitate, trebuie sa aiba la baza un document justificativ.
Dvs aveti factura, deci cheltuiala este reala si deductibila, dar nu aveti dovada platii. Cel mai corect ar fi sa obtineti de la furnizor un duplicat al acelui bon. Poate scrie pe factura cu ce bon s-a achitat.
Daca nu este posibil, faceti un decont de cheltuieli, pentru a dovedi intr-o oarecare masura ca s-a efectuat si plata.
Multumesc mult.
Pe fatura scrie ca s-a achitat cu cardul si este bon fiscal dar nu este mentionat numarul. O sa fac asa cum spuneti un decont de cheltuieli si il atasez la factura.
Bună ziua, am achiziționat ceva de la un magazin. Plata am efectuat o cu cardul dar nu mai găsesc bonul fiscal. Ce trebuie făcut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuiala bonuri fara cui andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Este deductibila cheltuiala aferenta unui bon fiscal pe care nu este trecut cui-ul societatii, daca suma respectiva a fost achitata cu cardul ... (vezi toată discuția)
Decontare bon si factura viov viov e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura ma refer la ... (vezi toată discuția)
Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)