avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de intretinere(marire)...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de intretinere(marire)...

-nu-mi expun intreaga poveste,doar atat:cum e posibil ca pe 24 iulie 2015 sa introduca fosta sotie la Judecatoria Urziceni,Ialomita cererea pentru marirea pensiei de intretinere si nici pana in prezent sa nu se dea o hotarare(eu am facut intampinare imediat atunci pentru ca am datorii la banci,cheltuieli lunare cu medicamentele si trebuie sa mai ma si hranesc...).Fata,ca despre pensia ei este vorba, are 17 ani impliniti si e in clasa a X-a liceu si dupa 6 ani de cand am infiat-o am divortat de fosta sotie(eu locuiesc in Rm.Valcea iar ele in Urziceni-Ialomita.
Multumesc!
P.S. Am platit si platesc din 2005 pana in prezent suma de 300 l3i/luna retinere pe cupon de pensie si 150 lei/luna prin mandat postal.Ce mai vrea fosta sotie?(mentionez ca cei 150 lei/luna prinn mandat postal nu-i mai trimit din 24 iulie de cand a introdus actiunea in instanta)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
mircea5755, utilizator
Cel mai recent răspuns: mircea5755 , utilizator 10:45, 23 Ianuarie 2016
In ce stadiu este dosarul ? Ati primit vreo citatie ? L-ati urmarit pe portalul instantei ? Poate cererea sotiei a fost anulata, poate si-a retras -o etc.

Veti putea fi executat silit daca exista o hotarare judecatoreasca de obligare a dvs la plata pensiei, hotarare pe care nu o mai respectati din iulie 2015, urmand sa achitati si cheltuieli de executare.

Practic va razbunati pe copil pt actiunea mamei sale.
De ce anume ii plateati si prin mandat, suplimentar de retinerea din pensie?
Am intrat pe portalul instantei urziceni si ,cu stupoare,am constatat ca hotararea era data in sedinta din 2/12/2015...majorare de la 300lei/luna la 600 lei/luna...si atat???!!!
-nu ati inteles ca prin mandat trimiteam 150 lei/luna in plus fata de cei 300 lei/luna ce mi se retineau pe cuponul de pensie pri hj din 2005(la intelegere,dar dna fosta sotie vroia 600 lei /luna iar eu cumulat ii dadeam 450lei/luna)...acum ati inteles
Dar cu uimire nu s-a tinut cont absolut deloc de ce cheltuieli am eu personal(rate la 2 banci in jur de 1300lei/luna,medicamente=361lei/luna cu documente legale trimise de av.meu ca intampinare...asta ma framanta pe mine...eu acum dupa aceasta oprire nu voi avea bani pt.mancare...ca mai sunt si alte cheltuieli,nu numai mancarea...)E corect,e legal...cum e???!!!

Pensia mea este in jur de 2100lei/luna
Nu am mai pus ca lunar merg la control la doctor cate 150 lei(am trimis documente de ce boala sufar)...
mircea5755, utilizator
o sa vi se comunice si acasa hotararea si o puteti ataca daca aveti motiv. Probabil ca 600 de lei reprezinta 1/4 din ventul dvs lunar, altfel nu avea cum sa castige.

( folositi functia " editeaza" daca aveti de completat un mesaj, nu postati mesaje consecutive)

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ordin de executare din 2015 din spania, valabil in romania ..... ioan 33 ioan 33 In baza unei sentinte romanesti din decembrie 2010 care ma obliga la plata in procentaj a pensiei, in iulie 2015 fosta sotie a obtinut un ordin de executare in ... (vezi toată discuția)
Oprire pe salariu ALY_ALY30 ALY_ALY30 Buna seara Daca salariul de la firma care lucrez imi intra in contul care e pe numele sotiei,cand vine oprire pe salariu mai poate sa mi puna,am si o pensie ... (vezi toată discuția)