avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua! Am o mare nelamurire. In cazul in care ambii soti lucreaza in aceeasi intreprindere si au una sau mai multe persoane in intretinere de ce nu pot beneficia de deducerea personala aferenta ambii?
Cel mai recent răspuns: Goguvoinicu , utilizator 14:48, 27 Ianuarie 2016
Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreţinerea căruia/cărora se află aceştia.(art.77 alin.4 teza a II-a C.fisc.)

Prin urmare, deducerea se acorda indiferent daca parintii lucreaza sau nu laacelasi angajator.
Am si eu o intrebare legata de deducerea personala pentru copiii minori si anume daca parintii sunt divortati pot sa-i aibă ambii la deducere indiferent cui îi este incredintat minorul de catre instanta (vazand prevederile noului cod fiscal valabil de la 01.01.2016 cap. III art.77 al.4)?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere suplimentara carpaho carpaho Subiect: Deducere suplimentara Potrivit art. 77 din codul fiscal- potrivit careia pentru copii minori suma reprezentind deducere personala se atribuie ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala madamoro madamoro Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deducerea personala pentru copiii minori aflati in intretinere. Sunt casatorita, si eu si sotul lucram, avem 2 copii ... (vezi toată discuția)
Deducere personala dakyno dakyno Buna ziua.As dori sa stiu daca pot beneficia de deducerea personala pentru un minor al carui tata sunt si caruia ii platesc pensie alimentara, dar care,in urma ... (vezi toată discuția)