avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot beneficia de deducerea personala pentru un minor al carui tata sunt si caruia ii platesc pensie alimentara, dar care,in urma unui divort amiabil, locuieste impreuna cu mama lui (am fost de comun acord,mic fiind-4 ani).Mentionez ca, custodia este comuna, iar eu am salariul pana in 2000 de lei.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:20, 23 Ianuarie 2017
Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreținerea căruia/cărora se află aceștia. (art.77 alin.4 teza a II-a C.fisc.)
Puteti declara la locul de munca ca aveti copilul minor in intretinere si veti beneficia de deducerea personala, in conditiile date de lege.

Normele de aplicare a Codului fiscal:

Pentru copilul minor aflat în întreținerea părinților sau a tutorelui, deducerea personală se acordă fiecăruia dintre părinți, respectiv tutorelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala Fernando93 Fernando93 Buna ziua! Am o mare nelamurire. In cazul in care ambii soti lucreaza in aceeasi intreprindere si au una sau mai multe persoane in intretinere de ce nu pot ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara carpaho carpaho Subiect: Deducere suplimentara Potrivit art. 77 din codul fiscal- potrivit careia pentru copii minori suma reprezentind deducere personala se atribuie ... (vezi toată discuția)
Deducere pensie alimentara croberta croberta Poate un parinte sa beneficieze de deducere pentru un copil minor caruia i s-a stabilit o pensie alimentara mai mare de 300 lei ? (vezi toată discuția)