avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere romanesc,copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere romanesc,copil nascut in Italia

Buna.Vreau sa stiu care sunt pasii de urmat in cazut ca avem un copil nascut in Italia de 3 luni si vrem sa i facem si certificat de nastere romanesc,parintii fiind romani.vrem sa facem asta fara sa ne deplasam in tara ,prin consulat si am auzit ca pana implineste 6 luni e gratis.Acum ,in legatura ️cu alocatia comunitaria.Mai avem un copil minor in tara care beneficiaza de alocatie acolo.Sotul meu munceste in italia ️cu contract de cateva luni.Am inteles ca poate sa incaseze aici alocatia ambilor copii de 160 euro fiecare(pt fetita nascuta aici ,a primit de la IMS in salar)Care sunt pasii de urmat ,ce acte ne trebuie de aici si din tara,si daca le poate face bunica copilului in Romania farà procura.Am citit undeva ca in tara ramane alocatia si aici se da diferenta pana la 160 euro.Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:37, 25 Ianuarie 2016
anto_riana a scris:

Buna.Vreau sa stiu care sunt pasii de urmat in cazut ca avem un copil nascut in Italia de 3 luni si vrem sa i facem si certificat de nastere romanesc,parintii fiind romani.vrem sa facem asta fara sa ne deplasam in tara ,prin consulat si am auzit ca pana implineste 6 luni e gratis.

Asa este, nu platiti inscrierea daca o faceti in 6 luni de la nasterea copilului.
Aveti in link toate informatiile:
[ link extern ]

A doua intrebare puneti-o aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana pentru copil nascut in franta Monicagram Monicagram buna ziua, locuiesc in Franta de patru ani impreuna cu un francez. Vom avea un copil si ne vom casatori. Intrebarile mele, pentru care nu gasesc raspuns ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina sunt insarcinata si locuiesc in spania as vrea sa stiu eu nasc in spania mi se face in in spania certificatul copilului sau trebuie sa merg in tara sa ii fac ... (vezi toată discuția)
Alocatie monti elena monti elena Buna ziua sant cetatean roman am nascut in italia si am trait acolo 7 ani,fetita nu am declarato in romania,tatal este italiantraim inpreuna dar nu santem ... (vezi toată discuția)