buna ziau
Am o intrebare ..
Am mostenit un teren agricol din pacate in uram decesului sotiei,,
o matusa a arendat terenul fara semnatura ei,,
Eu am certificatul de mostenitor din care reiese ca sunt unicul mostenitor am cadastru intabulare pe numele meu acum matusa ma ameninta ca ma da in judecat ..
Cand sa facut mostenirea dupa moartea sotiei aparea un contract de arenda care e reziliat din luna martie ...succesiuna sa facut in septembrie 2015 iar in 2016 a aparut un alt contrat de arenda...
Daca dvs sunteti proprietarul, matusa nu are niciun drept nici macar de a-l arenda. Discutati cu dansa si spuneti i ca e posibil ca dvs sa o dati in judecata si nu invers.
Exact, dvs. o puteti da in judecata pe respectiva matusa , deoarece, dvs , in calitate de propietar, avand intabularea pe numele dvs, aveti dovada ca doar dvs puteti dispune de acel teren.
Iar matusa..probabil a facut un pic de fals in cereri..pe acolo, chiar daca doar a ”uitat” sa mentioneze cine e propietarul de drept
In calitate de sot, suneti mostenitor rezervatar,matusa sotiei este colateral ordinar[Art.983(1)NCC],in concurs cu sotul supravietuitor,colaterali ordinari ai defunctului,indiferent de numarul lor, culeg impreuna un sfert din mostenire[Art.983(4)NCC], astfel ca, dvs.aveti trei sferturi din mostenire[Art.972(1) d)NCC].Fata de aceste preved.legale, nu inteleg cum sunteti unic mostenitor.Oricum, matusa este in culpa daca a incheiat un contract de arenda fara sa aiba calitatea de proprietar.