avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exprimare text in Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exprimare text in Testament

Buna ziua,

Nu cunosc , care ar fi formulele de text care trebuie folosite in un testament . Adica daca X doreste sa dirijeze catre Y , proprietatea P cu proportia Z , cum trebuie sa scrie , ca sa fie cit mai bine respectat codul civil ?
Exemple:
a. eu x , las mostenire lui Y proprietatea P cu proportia z
b. Proprietatea P , cu proportia Z , identificata cu documentele ... , va fi mostenita de Y , in proportie de Z
c. Dreptul pentru proprietatea P cu proportia z , identificata cu documentele ... , se transfera catre Y

Cum este corect sa fie exprimarea ?
Daca se face testament autentic , formularea este facuta de testatar sau notarul va face exprimarea dupa regulele stiute de el ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:55, 24 Ianuarie 2016
V am explicat nimeni nu poate prevedea din ce se va compune masa succesorala. Adica ce vamai lasa defunctul....
Si atunci cum ramine ,daca nimic nu este sigur?
Prin testament poti dispune de avere..insa nu sti cata avere va ramane la decesul tau. E posubil sa nu se incalce nicio rezerva. Prin testament poti faoruza pe unul din mostenitorii legali. Etc...depinde de situatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea bunurilor unei persoane provenite dintr-o mostenire nedezbatuta la data mortii persoanei rocsica rocsica Exista vreo posibilitate ca o persoana fara descendenti(X) sa lase mostenire unei alte persoane(Z), care nu face parte din nicio clasa de mostenitori legali ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)