avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura penala

buna ziua,intr-o ancheta penala am fost citat de martor acum 3 ani,zilele trcute am fost chemat iarasi in calitate de suspect,iar acum m-a sunat politistul de la economic si mi-a zis caci mma cheama in calitate de inculpat si sa ma prezint cu un avocat,in aceasta faza apararea este obligatorie si daca sant obbligat sa dau iarasi declaratii.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marinescu112233 , utilizator 08:58, 1 Februarie 2016
Buna ziua! Din moment ce v-a fost schimbata incadrarea juridica din martor in suspect si ulterior in inculpat, este de preferat sa va prezentati insotit de un avocat, pentru a va asigura o aparare eficienta. Nu sunteti obligat sa dati declaratii, insa, in functie de probele de la dosar, veti aprecia asupra efectuarii de noi declaratii.
Nu sunteti obligat sa fiti asistat de aparator si nu sunteti obligat sa dati declaratii, daca se dispun masurii preventive primiti aparator din oficiu.
Dacă se dispune retinerea cu avocat din oficiu e ca și arestat preventiv.
E foarte important cum se va apară pana sa fie prea târziu.
E târziu și acum dar încă nu prea târziu. ..

Rar ii zice la suspect sa vina cu avocat...
De fel se ocupa ei sa ii cheme avocat din oficiu când nu au probe...
daca procurorul de la parchetul pe langa tribunal a dispus control judiciar unde trebuie sa depun contestatia in termen de 48 ore
La instanta care va judeca cauza pe fond se depune contestația.

Dacă sunteți nevinovat e indicat sa contestați însă e bine sa aveți și probe în apărare propuse la organul de urmărire penala.
Probabil ca au ceva probe dacă au dispus măsură preventiva și deja trebuie sa va apărați.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava robdum robdum Buna Ziua, O cunostinta a fost vatamata grav de catre trei indivizi, pierderea iremediabila a vederii cu un ochi, coaste rupte, maxilar rupt, intr-un cuvant ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriu procurori roberto3 roberto3 Buna seara! As vrea sa intreb daca rechizitoriul procurorilor are vreo legatura cu arestarea preventiva a inculpatului?! Fapta s-a intamplat acum doua luni si ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)